Društvo Ekonomija

Leskovački proizvođači besplatno podelili građanima nekoliko tona paradajza

paradajz
Foto/ paradajz ilustracija/ pixabay
Nezadovoljni zbog niske otkupne cene koja se kreće od pet do 20 dinara, proizvođači paradajza u Leskovcu danas su, za svega pola sata, građanima besplatno podelili nekoliko tona paradajza.

Kako saznaje N1, u gradskoj upravi u toku je sastanak predstavnika Ministarstva poljoprivrede i grada Leskovca, na temu niske otkupne cene.

Pola sata je bilo dovoljno da proizvođači iz Leskovca i okoline građanima ispred pijace u ovom gradu podele paradajz bez naplaćenog dinara.

Tokom ovog protesta koji je počeo u 10 časova, proizvođači su na ulicu izneli oko dve do 3,5 tona paradajza.

Građana je bilo mnogo, uzimali su paradajz, ali su i ostavljalli donacije – ne proizvođačima, već za lečenje dece.

„Proizvodnja paradajza košta nas 35 centi. To znači da bi otkupna cena trebalo da bude 40 dinara da ne bismo bili u minusu“, rekli su proizvođači navodeći da je problem i što je paradajz iz uvoza potisnuo njihov na tržištu.

Od njih, kažu, paradajz na leskovačkom kvantašu otkupljuju za svega pet do 20 dinara, dok se u prodavnicama prodaje i po 20 puta većoj ceni.

Novi protest i podelu paradajza građanima, proizvođači su zakazali za – subotu.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Čudan metod borbe proizvođača paradajza,trebalo bi delovati radikalnije prema vlastodržcima-kabadahijama i povlašćenim uvoznicima!!!

  Lepo što su podelili simboličnu količinu paradajza,lepo što su sakupljali donacije za lečenje bolesne dece,sve je to lepo,ali…niko od vlastodržca-kabadahija neće odgovoriti na njihove zahteve!!!

  Potrebno je da se proizvođači ujedine,ali i to je nemoguće,jer i među njima ima subverzivnih elemenata,koji svi silama sprečavaju ujedinjenje i organizaciju,znači ništa bez otvaranja tajnih dosijea saradnika UDBE!!!

  Jedino što preostaje proizvođačima je unapređenje proizvodnje,to znači,da umesto sirovine prodaju ili poluproizvode ili gotov proizvod,tipa sušeni paradajz,tipa koncentrat paradajza,tipa mleveni paradajz i sl.

  Uvek sam na strani indivdualnih poljoprivrednih proizvođača!!!

  POBUNA DO SLOBODE!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend