Društvo

Ljubičevske konjičke igre na Hipodromu bez publike

Ljubičevske konjičke igre ipak će se ove godine održati, ali samo na Hipodromu bez prisustva publike, potvrdio je za Boom 93 Vasilije Baldić, direktor Turističke organizacije grada Požarevca. Planirano je da se u okviru igara održe samo galopske I kasačke trke kao I ljubičevki višeboj. Polufinalni u subotu 5. septembra prenosiće Sat televizija dok će u nedelju 6. septembra finalni dan prenositi Radio televizija Srbije.
Boom93/V.MIlošević
Arhivska fotografija

Kako kaže Baldić, sama ceremonija otvaranja sastojaće se od defilea višebojaca na Hipodromu uz predavanje sablje gradonačelniku od strane aktuelnog ljubičevskog viteza i podizanja zastave.

“Takođe nastupiće simfonijski orkestar Gvardia u skraćenom sastavu, koji će izvesti nekoliko numera, ali uz poštovanje svih mera zaštite”, ističe Baldić.

Nakon proglašenja pobednika u nedelju, biće organizovan vatromet na Hipodromu, čime će LJKI biti zaokružene.

Baldić ističe da će se tokom ova dva dana održavanja LJKI ispoštovati sve mere prevencije koje su propisane, počev od dezinfekcije prostora, do nošenja maski gde to bude potrebno.

Takođe, dodaje da je deo mera popušten, pa učesnicima nije potreban negativan PCR test, već će oni potpisivati određenu vrstu izjave.

“Mi ćemo vršiti dezinfekciju, delićemo im maske i biće im merena temperatura i sa te strane ćemo maksimalno preduzeti sve potrebne mere”, kaže direktor.

On dodaje da je interesovanje grla veliko budući da se svakodnevno vežba a bilo je malo trkačkih dana, a vlasnici su željni da se takmiče.

 

 

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Zašto može koncert estradne zvezde u Madoni, a ne može LJKI na Hipodromu?
    Kakva je to odluka i zašto tako? Koja je onda svrha tih i takvih mera?
    Prošli put kad je bilo dešavanje na Tulbi, trebalo nam je mesec dana da se smiri epidemija?

%d bloggers like this:
Send this to a friend