Društvo Naše pare

Ljubičevske konjičke igre ove godine samo na Hipodromu?

Pripreme za predstojeće 57. Ljubičevske konjičke igre u Požarevcu teku prema ranije uspostavljenom programu, a javne nabavke koje se odnose na igre se sprovode po planu, saznaje nezvanično Boom 93.
Boom93/M.Veljković

U toku su javne nabavke koje se odnose na usluge keteringa, zatim smeštaja i ishrane takmičara, ali i iznajmljivanje bine i prateće opreme za potrebe održavanja muzičkog programa.

Vrednost javne nabavke koja se odnosi na smeštaj, ishranu takmičara, kao i ketering i koja se sastoji iz pet partija je 1.609.167 dinara, dok je vrednost nabavke koja se odnosi na iznajmljivanje bine i ostale prateće opreme za četiri dana procenjena na milion dinara.

Kako saznajemo, ukoliko epidemija bude potrajala i budu uvedene dodatne mere od strane Kriznih štabova, kako republičkog, tako i gradskog, velika je verovatnoća da se u tom slučaju održi samo sportski deo igara na Hipodromu i bez masovnog okupljanja publike u gradu. Održavanje na Hipodromu bi takođe trebalo da protekne bez publike, ali uz zadržavanje tradicije samih igara. Ceremonija otvaranja igara trebalo bi da obuhvati predaju sablje i podizanje zastave.

Takođe, usled epidemije koronavirusa i nemogućnosti putovanja, ovogodišnje igre ukoliko budu održane neće imati međunarodni karakter, već će biti održane u dogovoru i uz učestvovanje ergela i konjičkih društava sa teritorije naše zemlje.

Međutim, u tom slučaju i pre svega zbog neprisustva publike, sam događaj će biti podignut na viši multimedijalni nivo, a pažnja bi bila usmerena pre svega na televizijske i prenose putem video-bimova.

Predstojeće 57. Ljubičevske konjičke igre trebalo bi da se održe u periodu od 4. do 6. septembra.

Tekst je nastao u okviru projekta “Transparetno i javno – Gde idu naše pare ” koji podržava Gradsko veće Grada Požarevca. Projekat je realizovao autorski tim Boom93. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.  

 

 

 

 

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend