Društvo

Lončar: Zaražena 1.402 zdravstvena radnika

Trenutno su 1.402 zdravstvena radnika zaražena virusom korona, od toga je 53 na bolničkom lečenju, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.
Pixabay/ilustracija

On je, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica, rekao da građani mogu da pomognu zdravstvenim radnicima tako što će smanjiti kontakte, primenjivati sve pripisane mere kako bi se smanjilo širenje virusa korona.

“Neizmerna zahvalnost svim lekarima , medicinskim sestrama, tehničarima, servirkama, čistačicama, koji rade sada u kovid bolnicama. Ako možemo zbog njih i zbog zdravlja ljudi poštujte mere i prekinite kontakte”, rekao je Lončar.

On je pozvao građane da krsnu slavu slave u krugu porodice, jer bi svaki drugi kontakt bio ozbiljan rizik da bude zaraženih i da neko zarši u bolnici.

“Jedino tako možemo da pomognemo našim junacima, herojima i da sačuvamo zdravlje ljudi”, rekao je on .

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ministre,naravno da su heroji,jer tebe trpe i rade u užasnim uslovima za užasno malu kintu! Kakvi su uslovi u zdravstvenim ustanovama,bolje da rade veterinari i veterinarski tehničari! Nadam se da su botovi skontali metaforu!

  • Pa otvorite jednu kovid ambulantu samo za medicinske radnike, vojsku i policiju a ne da se mešaju sa obolelim narodom koji oni treba da čuvaju.

%d bloggers like this:
Send this to a friend