Društvo Sport

Marić: Apelujem na lokalnu samoupravu da nam pomogne u dobijanju pomoćnog terena

Senad Marić, predsednik UO FK Mladi radnik 1926
Predsednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Mladi radnik 1926 apelovao je na Grad Požarevac da ovom klubu pomogne kako bi dobili pomoćni teren.

Marić navodi da Mladi radnik jedini klub u zemlji koji nema pomoćni teren.

„ Ja iskreno očekujem i apelujem kako na grad tako i na ljude koji se bave sportom u gradu da jednom preseku što se tiče pomoćnog terena za Mladi radnik. Od 1926 godine Mladi radnik postoji i jedini je klub u Srbiji koji nema pomoćni teren.“ naglasio je Senad Marić.

On je dodao da je u planu da se pored pomoćnog fudalskog terena izgradi i atletska staza, što će dodatno pomoći i deci koja treniraju fudbal kao i deci koji se bave atletikom. Marić je podsetio da u poslednjih nekoliko godina atletičari postižu odlične razultate, a da nemaju adekvatam prostor za trening.

Senad Marić je još apelovao da se reši problem i „MIP-ovog“ stadiona.

„Stadion MIP-a je gradsko građevinsko zemljište i grad raspolaže sa njim. To zemljište je uzurpirano od pojedinih ljudi. Ja ne želim da zalazim u detalje, ali treba da se pokrene pitanje i rešavanje ovog terena. Jer žalosno je, da deca koja treniraju u Mladom radnik, nemaju gde da rade, takmiče i usavršavaju“  istakao je Marić.

Podsetimo da je Grad Požarevac je bio već raspisao javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije pomoćnog terena i atletske staza. Tada je iz budžtea bilo izdvojeno 800 000 dinara sa porezima. Ipak ova javna nabavka nije uspela pošto gradska uprava nije dobila ni jednu ponudu po ovom pozivu.

Milan Jović, član gradskog veća zadužen za sport kaže da će grad u skorije vreme ponovo raspisati javnu nabavku za izradu projektne dokumetacije i time će se dodatno približiti izgradnju pomoćnog stadiona.

Foto: Boom93/MMV

Danas je u balonu Hale sportova Požarevac uručena donacije za pionirski uzrast Mladog radnika.

Marko Veljković

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • ne vidim problem u korišćenju Mipovog stadiona drugih klubova jer stadion koji vi koristite je beše”Gradski Stadion” na kome je ostalima zabranjen pristup!.Hoćete da sve bude vaše i da odatle proterate i ostalu decu.Vreme je da i ostali klubovi počnu da koriste kapacitete”Gadskog Stadiona”,razmišljajte o tome malo,a i gradski čelnici takođe.

%d bloggers like this:
Send this to a friend