Društvo

Milorad Tadić (ANEM): Javni servis treba “zaključati, pa sve iz početka”

Član Upravnog odbora Asocijacije nazavisnih elektronskih medija (ANEM) Milorad Tadić izjavio je da su kazne za kršenje Zakona o oglašavanju premale i da se televizijama više isplati da krše zakon i to po nekoliko stotina puta mesečno.
foto: Medija centar (mc.rs)

On je podsetio da je REM podneo prekršajne prijave protiv četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom gde je za tri meseca nadzora zabeleženo više od 2.000 prekršaja u oglašavanju.

Tadić je za list “Danas” objasnio da nije reč samo o nedozvoljenom trajanju reklamnih blokova, već i o promotivnim sadržajima ili snimanju proizvoda koji stoje u studiju tokom emisije.

S obzirom na to da će dozvole za nacionalne frekvencije prestati da važe u avgustu 2022. godine, Tadić je ocenio da bi nadležni trebalo da povedu računa o tome koliko je puta emiter prekršio zakon i da li uopšte treba ponovo da dobije frekvenciju.

Kada je reč o Javnom servisu – Radio televiziji Srbije, član UO ANEM-a smatra da ga treba “zaključati, pa sve iz početka”.

“Da ubedite privatnu televiziju, radio stanicu ili portal da svoju programsku šemu prilagodi demokratskim postulatima i evropskim standardima, uzaludno je. Ali ono gde možemo i moramo da utičemo jeste izgradnja Javnog servisa, on mora da bude bolji, ovo što imamo trenutno ne valja ništa”, rekao je Tadić.

 

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ponovo je g-din Tadić u pravu,ali bedža, nastaviće televizije sa nacionalnom frekvencijom da krše zakon i kodeks. Država i njihova regulatorna tela,nemaju ni volje,ni želje da reše problem! Najviše mi se svidela konstatacija,da RTS bi trebalo pod led,pa sve ispočetka!

%d bloggers like this:
Send this to a friend