Društvo

Ministar Šarčević: Studentima ispunjeni svi zahtevi

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potvrdio je danas da su ispunjeni zahtevi studenata iz studentskih domova.
Boom93/Marko Veljković

Šarčević je na sastanku s predstavnicima studenata iz studentskih domova u Beogradu rekao da je studentima omogućeno više rokova za ispite, kao i da mogu da ostanu u domovima tokom leta shodno obavezama na fakultetima.

„Studentski domovi neće prekidati s radom tokom leta. Cena hrane i smeštaja tokom letnjih meseci neće biti komercijalna već beneficirana prema zahtevu studenata“, rekao je ministar.

Studenti koji su Kovid pozitivni smešteni su u Učenički dom „Stevan Čolović“, a oni sa izraženijim simptomima smeštaju se u zdravstvene ustanove gde mogu da dobiju adekvatnu negu.

Predstavnici studenata iz studentskih domova zamolili su da se ukine potvrda sa fakulteta koju donose u restorane kojom se omogućava ishrana, što će takodje biti omogućeno.

Prema rečima ministra, u dogovoru sa Konferencijom univerziteta Srbije (KONUS) četvrta tačka zahteva, da se omogući još jedan dodati ispitni rok u avgustu, bila je ispunjena nakon prvog sastanka.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend