Društvo Ekonomija

Ministarstvo kupuje bele minibuseva za prevoz seoskog stanovništva

autobusi
autobusi Foto ilustracija Pixabay
Ministarstvo za brigu o selu dodeliće 120 miliona dinara bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva. Bespovratna sredstva namenjena su za kupovinu minibuseva u beloj boji sa ukupno dvadeset i jednim putničkim sedištem.

Vlada Srbije donela je Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Srbije.

Na konkurs se prijavljuju lokalne samouprave, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava predviđen za kupovinu minibusa iznosi sedam miliona dinara.

Bespovratna sredstva namenjena su za kupovinu minibuseva u beloj boji sa ukupno dvadeset i jednim putničkim sedištem, navodi se u Uredbi.

Sredstva će biti namenjena za kupovinu minibuseva koji će se koristiti isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo selo ili iz sela u gradsko ili opštinsko sedište.

Kao kriterijumi za dodelu sredstava navode se stepen razvijenosti jedinice lokalne samouprave, broj sela koji će imati benefit od realizacije projekta, seosko stanovništvo koje se nalazi u planinskim područjima na prosečnoj nadmorskoj visini od 500 metara i preko 500 metara, prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, u skladu sa Pravilnikom o određivanju područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Bodovaće se i finansijsko učešće jedinice lokalne samouprave u realizaciji projekta, udaljenost sela od gradskih i opštinskih sedišta izražena u kilometrima, kao i efekat dobijanja bespovratnih sredstava za kupovinu minibusa na regulisanje prevoza seoskog stanovništva u okviru jedinice lokalne samouprave.

Prilikom prijave lokalne samouprave treba da dostave i izveštaj o izvršenom ispitivanju tržišta za predmetno vozilo sa procenjenom vrednošću.  Za izveštaj je potrebno da se pribave minimum tri ponude različitih ponuđača za minibuseve sa srednjom prosečnom vrednošću.

Svaka jedinica lokalne samouprave može konkurisati samo jednom prijavom.

Ministarstvo za brigu u selu će konkurs raspisati nakon što Uredba stupi na snagu.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Opet ništa od konkurisanja,jer su lokalni vlastodržci-kabadahije na čelu sa “gradonačelnikom” funkcionalno nepismeni i nesposobni!?!
    Osobama koje žive na selu nisu potrebni mini biseri,već ulaganja u sela od komunalne infrastrukture,pa do domova zdravlja,škola i vrtića!!! Potrebne su zadruge,podsticaji,hladnjače,bio energane,poljoprivredna strategija,zoohigijena,stručni savetnici,pokretanje organske proizvodnje, gajenje lekovitog bilja,itd,itd!!!

    Neće valjda vlastodržac-kabadahija Krkobabić,koji ništa nije zasadio u životu,već samo krao da obnavlja selo!?!

    POBUNA DO SLOBODE!!!

%d bloggers like this:
Send this to a friend