Društvo Hronika

Momčilo Perišić osuđen na tri godine zatvora zbog odavanja vojne tajne

Pixabay/Ilustracija
Viši sud u Beogradu proglasio je krivim za krivično delo odavanja vojne tajne bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišiča i osudio ga na tri godine zatvora.

Perišić je osuđen jer je, kao potpredsednik Vlade Srbije, tajne vojne dokumente – zapisnike sa sastanaka Kolegijuma načelnika Generalštaba, 14. marta 2002. godine predao američkom diplomati Džonu Nejboru u motelu „Šarić“ na Ibarskoj magistrali, kada su obojica i uhapšeni.

Miodrag Sekulić i Vladan Vlajković, koji su drugo i treće optuženi, osuđeni su na po godinu i po dana zatvora.

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Ništa neobično za “oficire” tog profila,nažalost,dobio je samo 3 godine robije,što je velika pravosudna greška! “Generalu je moralo da bude suđeno pred Vojnim sudom za krivično delo izdaje i urušavanja organizacija vojske! Za to delo je propisana kazna doživotne robije bez mogućnosti pomilovanja!
    U ovom “slučaju” je zakazala VBA, Generalštab,VOA,VOJ,Vojno tužilaštvo, jer “slučaj” nije smeo da bude procesuiran na “građanskim” sudovima,već na Vojnom sudu!
    Na osnovu svega dolazi se do zaključka da je država u podređenom kolonijalnom statusu! Jer nije ispoštovani procedura,već je vršena opstrukcija pravde i primene vojnih zakona!

  • Ma ja mogu i da se kladim da će posle tri dana da ga puste iz zatvora zbog dobrog vladanja.

  • Ma man te se ljudi ćorava posla, ko je u ovoj državi još odgovarao zbog izdaje.

%d bloggers like this:
Send this to a friend