Društvo

Moto kros trke se vraćaju u Požarevac

U nedelju 1. novembra u selu Beranje biće održana Moto kros trka za nagradu Požarevca. Trku organizuje Moto klub Vatreni uz pokroviteljstvo grada Požarevca i Turističke organizacije grada Požarevca.
Boom93/N.Stojićević

Kako je danas tokom najave trke rečeno, takmičenje će biti pokaznog karaktera, sa ciljem da se dobije licenca od Moto saveza Srbije kako bi se staza koja se nalazi u selu Beranje svrstala u kategoriju evropskog ranga.

Kako je istakla Milica Borkanović, direktor trke, moto trke su se u Požarevcu vozile pre 30 godina, a sa ovom stazom se u naš kraj vraćaju moto trke čime se ujedno promoviše i ova vrsta sporta.

Vladimir Lovre jedan od organizatora trke, je istakao da je ovo pozivna trka za verifikaciju staze,  učestvovaće takmičari iz Srbije, a po dobijanju licence trka bi trebalo da dobije evropski format.

U Srbiji trenutno postoji šest verifikovanih staza, a nakon dobijanja licence Požarevac će postati sedma staza, čime će se moto sport u našem gradu vratiti na nivo na kom je bio osamdesetih godina.

Otvaranje trke je u 11,30, dok je početak trke planiran za 11,45. Dodela nagrada je u 15,30 časova.

Dužina staze po kojoj će se u nedelju voziti moto trke je 1.425 metara.

 

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Nastavlja se stara priča – grad nema novaca da investira u održavanje javnih objekata i komunalne infrastrukture, nisu dali ni dinar da se zelena pijaca – Stari mlin dovede u stvarno primereno stanje građanima ovog grada, da se postave klupe i van centra grada > kako bi stariji i bolesni imali gde da se odmore po povratku sa pijace, od lekara … A UVEK se nađe novca za neke manje važne stvari > za moto-trke, za karnevale … Gradski oci kao da i ne prolaze gradom dalje od naj-užeg centra – a i tamo ne vide urušene zgrade, bačeno smeće po trotoarima i radnike JKP koji se šetaju sa kolicima po gradu …

%d bloggers like this:
Send this to a friend