Društvo

Na putevima u okrugu ima snega na kolovozu, zabrana za šlepere na putu od manastira Gornjak do Žagubice

Pixabay/Ilustracija
Na državnim putevima na teritoriji Braničevskog okruga ima snega ima na kolovozu do 5 cm.

Kako se navodi u današnjem izveštaju Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ na putnim pravicma na teritoriji Braničevskog  A, B, C kategorije održavanja kolovozi su vlažni i snega ima u raskvašenom stanju do 5 cm. Kako navode u ovom preduzeću stupila je na snagu zabrana saobraćaja za šlepere i kamione sa prikolicom na putu od manastira Gornjak do Žagubice.

Takođe savetuje se oprez vozačima zbog magle na putu između Žagbice i Borskog jezera. Iz „Puteva Srbije“ upozoravaju vozače na pojavu poledice zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Iz ovog javnog preduzeća savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

„Putevi Srbije“ apeluju da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Avatar

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend