Društvo

Na snazi žuti meteoalarm, prognozirane snežne padavine

Pixabay/ilustracija
Republički hidrometerološki zavod je za teritoriju Braničevskog okruga proglasio žuti meteoalarm zbog prognoziranih snežnih padavina.

Kako se navodi na portalu RHMZ-a posle podne se očekuje novo naoblačenje sa vlažnim snegom sa jugozapada će se uveče i u toku noći ka utorku proširiti i na ostale krajeve. Od utorka do četvrtka pretežno oblačno i hladnije, povremeno sa slabim snegom uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača u nižim i povećanje u višim predelima.

Prema prognozi vremena portala weather2umbrella u narednim danima u Požarevcu se očekuje oblačno vreme sa povremenim snegom temperature će se kretati od -1 do 5 stepeni.

Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Opet pogrešna prognoza HMZS, jednostavno nemaju pojma! “Klasična” meteorologija je pre više od 30 godina “napuštena” u razvijenim zemljama! Mnoge zemlje formiraju meteorološke prognoze uzimajući u analizu mnogo bitnije parametre,kao što su Solarni vetar,geomagnetna aktivnost,Solarna radijacija,itd. Takvim sofisticiranijim metodama se tačno prognoziraju padavine,poplave,temperatura,zemljotresi,požari,promene zdravstvenog stanja populacije,itd! Ovo što se radi kod nas je smešno i žalosno!

%d bloggers like this:
Send this to a friend