Društvo

Na teritoriji Braničevskog okruga i dalje na snazi narandžasti meteoalarm, izdato upozorenje zbog porasta vodostaja

Na teritoriji Braničevskog okruga i dalje je na snazi narandžasti meteoalarm zbog mogućeg nevremena. Upozorenje je izdato na lokalnu pojavu grmljvine sa gradom kao i zbog jake kiše.

Kako navode na portalu RHMZ-a očekuje se da će pasti kiša sa količinom padavina većom od 40 l/m2 za 24 sata. Kako se još navodi da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

Očekuje se jaka kiša i u Požarevcu

Prema prognozi portala weather2umbrella danas se u Požarevcu očekuje jaka kiša praćena grmljavinom i slabim jugoistočnim vetrom. Kako se navodi na ovom portalu prognozirano je da padavine prestanu u četvrtak u popodnevnim satima.

U četvrtak izdato upozorenje zbog mogućeg povećanja vodostaja Mlave

Republički hidrometerološki zavod izdao je za četvrtak 21. maj žuto upozorenje zbog mogućeg povećanja vodostaja na reci Mlavi. U zavodu očekuju značajan porast vodostaja što bi moglo da uzrokuje preduzimanje mera redovne odbrane od poplava.

AMSS upozorava vozače

Vozače danas očekuju niska oblačnost, povremeno jači pljuskovi, u pojedinim krajevima praćeni i gradom, i preporučuje im se da ukoliko naidju na područje koje je zahvaćeno nevremenom naprave pauzu u vožnji i zaustave vozilo na prvom parkingu ili nekom drugom bezbednom mestu dok se vremenski uslovi ne poboljšaju, saopštio je Auto-moto savez Srbije .

Upozorava se na deonice puteva na kojima se zbog povremeno jačih pljuskova u kolotrazima i udubljenjima nadje veća količina vode zbog koje vozači mogu lako da izgube kontrolu nad upravljačem.

Takodje se upozorava na i povremeno jak vetar, ali i česte odrone koje ovakvo vreme donosi.

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend