Društvo Kultura

Najavljeni Novembarski dani kulture, realizacija u zavisnosti od epidemiološke situacije

Predstojeći Novembarski dani kulture u Centru za kulturu Požarevac najavljeni su danas, a kako je rekao Bojan Gačević, urednik programa, njihova realizacija je u planu, ali takođe zavisi i od epidemiološke situacije.
Boom93/N.Stojićević

Prema rečima urednika programa, Novembarski dani kulture počinju već danas koncertom Državnog akademskog narodnog ansambla „Rusija“

Danas počinje i festival „Beldoks Eho 2020“. Beldoks je festival dokumentarnog filma koji će u požarevačkom Centru za kulturu trajati od 2. do 6. novembra i u okviru njega biće održano pet projekcija. Sve projekcije počinju u 19 časova, a ulaz je besplatan.

Projekcije koje će biti prikazane u okviru festivala „Beldoks“:

2.11. „Sama“

3.11.  „Otac Arsenije“

4.11.  „Zemlja je plava kao Pomorandža“

5.11.  „Svemirski psi“

6.11.  „Udarna vest“

Požarevljane tokom novembra i početkom decembra  u Centru za kulturu očekuju i dečije predstave, promocije knjiga Vesne Dedić i Lele Likar, zatim muzička tribina, koncert Ansambla Kolo i predstava Ateljea 212.

Kako je danas rečeno Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“ usled epidemiološke situacije biće odložene za april sledeće godine, dok će 13. Smotra amaterskih pozorišta Pomoravlja i Podunavlja „Živka Matić“, biti održana u okviru Novembarskih dana kulture od 16. do 19. novembra.

Celokupan program Centra za kulturu za novembar je spreman i kreće sa realizacijom od danas, ali će njegova realizacija do kraja meseca zavisiti pre svega od predstojeće epidemiološke situacije u zemlji.

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend