Društvo

Najviše sredstava ministarstva omladine i sporta za projekte stimuacije zapošljavanja mladih udruženju iz Požarevca

Ministarstvo omladine i sporta donelo je odluku o dodeli finansijskih sredstava za programe i projekte za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih.
Pixabay/ilustracija

Kako se navodi u saopštenju ministarstva cilj ovog konkursa je da unapredi zapošljivost i zaposlenosti mladih žena i muškaraca kroz realizaciju aktivnosti planiranih Akcionim planom za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade za period od 2018. do 2020. godine. Ministarstvo omladine i sporta je u okviru Javnog konkursa za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih, na osnovu predloga komisije, od pristiglih 69 predloga programa i projekata, odabralo 26 projekata koji će se finansirati u ukupnom iznosu od 74,996,183.67dinara.

Najviše sredstva po ovom konkursu dobilo je Udruženje „Šansa“ iz Požarevca. Njima je za projekat „MAG – Šansa za mlade“ odobreno 9.514.509 dinara.

Najviše projekata odobreno je udruženjima iz Beograda i Novog Sada. Takođe sredstva za svoje projekte dobili su i udruženja iz Sjenice, Brevnika, Sremčice, Vranja, Zaječara, Prijepolja, Kruševca i Pančeva.

Više informacije o konkursu i dodeljenim sredstvima možete pročitati OVDE.

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Lepe vesti, ali kakve vajde ima običan mlad čovek od toga? Jel mora da se učlani u vladajuću stranku da dobije posao?
    Mene baš zanima da pratite ovaj projekat i da vidimo koji su to mladi. Da ne bude posle trač – vraćene pare u stranku.
    Istražite malo ovo.

%d bloggers like this:
Send this to a friend