Društvo

Nakon prošlogodišnje rekonstrukcije pukla je stara cev u Hajduk Veljkovoj

Na nekoliko lokacija u gradu ovih dana došlo je do pucanja  vodovodnih cevi, a trenutno je u toku  zahvat u Hajduk Veljkovoj ulici iznad crkve. Na ovom mestu bi do petka trebalo da se završe radovi na zameni oko 100 metara starih keramičkih cevi koje su popucale i dovele do zagušenja kanalizacije na brdu.
Boom93/TS

Poslednjih nekoliko nedelja jedan od glavnih problema u gradu je pucanje vodovodnih i kanalizacionih cevi na više različitih lokacija.  Po rečima  v.d. direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Požarevac,Aleksandra Dimitrijevića, tri do četiri lokacije u gradu se u ovom trenutku rade i one su urgentne kao i lokacija u Hajduk Veljkovoj ulici gde je došlo do pucanja starih keramičkih cevi. Usled pucanja cevi došlo je do potpunog zagušenja kišne kanalizacije u ovom delu grada. Trenutno se na ovoj lokaciji radi na zameni oko 100 metara cevi a radovi bi po nadležnima u ovom preduzeću  trebalo da budu gotovi do petka.

Boom93/TS

Podsetimo da se prošle godine radilo na kompletnoj rekonstrukciji Hajduk Veljkove ulice. Izvodili su se radovi na rekonstrukciji kolovoza i trotoara kao i radovi na zameni azbestnih cevi u donjem delu ulice prema centru grada. Vrednost radova je bila oko 65 miliona dinara i za trotoare i kolovoz, dok je 20 miliona izdvojeno za zamenu azbestnih cevi.

Boom93/TS

Dosta imamo problema sa kanalizacijom u gradu, trenutno radimo rekonstrukciju u Hajduk Veljkovoj, zamenu starih keramičkih cevi u dužini od 100 metara, ali tri do četiri lokacije u gradu su urgentne da se rade”- istakao je Dimitrijević.

U ulici Čede Vasovića  pre par dana došlo je do pucanja cevi od korenja drveća koje se uplelo u cevi i dovelo do pucanja na ovoj lokaciji.

Što se kanalizacije tiče,  do kraja godine bi trebalo da se završi kompletno satelitsko snimanje svih delova grada da se utvrdi tačna vodovodna mreža i tek nakon toga bi se sledeće  godine uradio projekat po kome se rešilli svi problem sa kanalizacijom u gradu jer smo svedoci da se ulice i dalje plave nakon skoro svake veće kiše koja padne.

Dimitrijević je između ostalog istakao da je u ovom trenutku vodosnabdevanje stabilno i pod kontrolom kao i sama potrošnja vode, jer su na samom vodoizvorištu urađene određene izmene pa su obezbeđene dovoljne količine nalivne vode za bazene.Prvi put od 2006. godine veće je nalivanje vode nego potrošnja. Kvalitet vode je dobar i nivo nitrata je u granicama dozvoljenog.

 

 

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend