Društvo

Nastavak sudjenja za ubistvo Slavka Ćuruvije zakazan za 17. septembar

publicdomainpictures.net/ilustracija
U Specijalnom sudu danas nije nastavljeno ponovljeno sudjenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, a naredno ročište je zakazano za petak 17. septembar.

Fondacija Slavko Ćuruvija je na svom sajtu objavila da sudjenje u ponovljenom postupku nije održano zbog sprečenosti člana sudskog veća Dragana Miloševića.

Predsednica sudskog veća Snežana Jovanović nije precizirala šta je uzrok sprečenosti Miloševića i jedino je prokomentarisala da je “u iskrenom očekivanju” da će se naredno ročište, ipak održati.

Oba ročišta, današnje i naredno, zakazana su pre tačno dva meseca, koliko je i trajala poslednja pauza u ponovljenom postupku. Ovo sudjenje je počelo 5. oktobra prošle godine, a pre toga, u julu, je Apelacioni sud, zbog prekoračenja optužnice, oborio prvostepenu presudu iz 2019.

Tom presudom su čelnici i operativci Resora državne bezbednosti Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak bili proglašeni krivim i bila im je odredjena kazna zatvora od ukupno 100 godina.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend