Društvo

Nedeljniku iz grada najviše sredstava od Skupštine grada

novine cita covek
Foto/novine čita Pixabay ilustracija
Skupština grada Požarevca uspešno je sprovela Javnu nabavku za medijske usluge štampanih javnih glasila.

Ugovor je dodeljen nedeljniku Reč naroda iz Požarevca, a vrednost ugovora je 2 072 362,66 dinara bez PDV-a. Podsetimo da je procenjena vrednost Javne nabavke je iznosila 2 083 333 dinara.

Skupština grada već nabavila usluge televizije

Ovo je druga Javna nabavka koja je Skupština grada koju je ove godine raspisala.

Prva nabavka pokrenuta krajem januara i odnosila na medijske usluge televizije. Nabavka je bila podeljena na dve partije, prva partija odnosila se na medijsko praćenje rada lokalne samouprave, dok je druga partija bila opredeljena za prenose sednica Skupštine grada. Ugovor je dodeljen Sat televiziji za 4 999 000 miliona dinara bez PDV-a. Procenjena vrednost nabavke bila je 5 000 000 dinara.

Skupština grada je u svoje planove Javnih nabavki, pored pribavljanja medijskih usluga televizija i štampanog glasila, uvrstila i pribavljanje medijskih usluga za Radio i štampane medije republičkog karaktera. Ove nabavke još uvek nisu pokrenute.

Za sve nabavke usluga medija ukupno je iz budžeta izdovjeno 8 749 999 dinara.

Treba napomenuti da lokalna samouprava novac koji godišnje izdvaja da bi mediji pratili njen rad u znatnoj meri prevazilazi sredstva koja se izdvajaju za sufinansiranje medijskih projekata za ostvarivanje javnog interesa. Za ovogodišnji medijski konkurs Grad je iz budžeta izdvojio 5 130 000 dinara

Kako je novac po konkursu podeljen možete pročitati OVDE.

Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Gradjani Požarevca finansiraju nedeljnik Reč naroda sa 2,072362 dinara bez PDV-a.
    Postavlja se pitanje da li u tom nedeljniku osim umrlica imaju da pročitaju nešto tačno i istinito? Bilo bi dobro da analizirate koliko ima potpisanih, a koliko ne potpisanih tekstova u nedeljniku? Da li znamo koliki je tiraž i koliko se proda primeraka ? Kolika je remitenda?

%d bloggers like this:
Send this to a friend