Društvo

Nema cisterni sa pijaćom vodom za građane Požarevca

Iako su za danas i predstojeće dane najavljene visoke temperature,  u gradu nema nijedne cisterne sa pijaćom vodom.

Na ulicama grada nije postavljena nijedna cisterna sa pijaćom vodom, kako bi se građani mogli osvežiti na visokim temperaturama.  Iz gradske uprave su rekli da ih niko iz JKP “Vodovod i kanalizacija” nije kontaktirao u vezi sa postavljenjem cisterni.

Republički hidrometerološki zavod je na teritoriji okruga proglasio dva meteoalarma. Narandžasti meteoalarm je proglašen zbog visokih temperatura preko 35 stepeni. Kako se navodi na portalu zavoda da je ovo veoma opasna vremenska situacija, naročito kada traje nekoliko uzastopnih dana. Ugroženi su hronični bolesnici, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate. Ugrožene su i životinje. Veoma povoljni vremenski uslovi za pojavu šumskih ili drugih požara.

 

Sanja Lisac

Sanja Lisac

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Odlično napisano,bravo g-đice Lisac!
    Naravno da nisu postavljene cisterne sa pijaćom vodom na javnim mestima u gradu,jer lokalne vlastodršce-kabadahije i nesposbne partijske direktore javnih preduzeća ne interesuju građani i njihovo zdravlje!!!
    Zar neko stvarno misli da disleksični lokalni vlastodršci-kabadahije i nesposobni parijski direktori prate i reaguju na izveštaje i saopštenja RHMZ!!! Zar neko misli da “centar za vanredne situacije” u Požarevcu radi svoj posao i brine o građanima Požarevca i o prorodnim dobrima na teritoriji grada!!!??? Alo,”rođaci”,pa svi oni su članovi SNS zločinačkog kartela i nesposbni su za posao koji su dobili preko partijske podobnosti!!!
    Postoje kompletni planovi za ragovanje u situacijama koje su izazvane nepovoljnim meterološkim uslovima,ali…nema ko da čita i primenjuje mere!!!
    A,”Zlatno doba”?!?

%d bloggers like this:
Send this to a friend