Društvo

Novčane kazne za 425 osoba zbog kršenja policijskog časa

Tokom proteklog vikenda i policijskog časa od 59 sati, prekršajni sudovi u Srbiji su izrekli novčane kazne za ukupno 425 osoba zbog kršenja zabrane kretanja i drugih mera u toku vanrednog stanja uvedenog radi sprečavanja širenja virusa korona.
ilustracija/pixabay

Među osuđenima je 38 starijih od 65 godina koji su prekršili meru zabrane napuštanja stana, kao i 382 koji su prekršili zabranu kretanja tokom policijskog časa.

Proteklog vikenda niko nije kažnjen zbog okupljanja više od dve osobe na javnom mestu, kao ni zbog kršenja propisa o sahranama na kojima je dozvoljeno prisustvo najviše 10 osoba.

Četiri osobe su kažnjene zbog šetanja kućnih ljubimaca mimo propisanog vremena, a jedna zbog posete parku uprkos zabrani.

Od donošenja Uredbe o ograničenju i zabrani kretanja 21. marta, zaključno sa nedeljom, 26. aprila, prekršajni sudovi kaznili su ukupno 5.419 osoba, rečeno je Tanjugu u pravosudnim organima.

Ukupna vrednost izrečenih novčanih kazni od početka važenja Uredbe trenutno je 243.171.020 dinara.

Prema najnovijim podacima, zbog kršenja zabrane izlaska osoba starijih od 70 godina u naseljenim mestima, i starijih od 65 godina, od početka važenja Uredbe do danas kažnjeno je ukupno 1.557 osoba.

Za kršenje policijskog časa (mlađih od 65 godina) kažnjeno je 3.747 osoba.

Zbog šetnje parkom i rekreativnom površinom, uprkos zabrani, do sada je kažnjeno ukupno 34 ljudi, dok je 12 prekršilo pravilo o sahranama u vanrednom stanju.

Ukupno su 34 osobe kažnjene zbog zabrane okupljanja više od dvoje ljudi na javnom mestu, a 25 njih zbog nepropisnog šetanja kućnih ljubimaca.

U nekim slučajevima izrečene novčane kazne građani su odmah platili, dok će ostale verovatno čekati na pravosnažnost nakon žalbe.

Uredbom Vlade pobrojane radnje su predviđene kao prekršaji za koje se može izreći kazna od 50.000 do 150.000 dinara.

IZVOR:RTV,Tanjug

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend