Društvo

Nove mere: Kazne za nenošenje maske u prevozu, obavezne i u zatvorenom prostoru

Krizni štab doneo je na današnjoj sednici nove mere u cilju borbe protiv epidemije koronavirusa. Prema informacijama koje prenose beogradski mediji, nove mere koje će Krizni štab preporučiti Vladi Srbije podrazumevaće nošenje maski u gradskom prevozu i zatvorenom prostoru.
ilustracija/pixabay

Obavezno nošenje maski u beogradskom javnom gradskom prevozu i zatvorenom prostoru biće obavezno od utorka u 6 sati ujutru, a za one koji ne nose maske, predviđene su kazne.

Obaveza nošenja maski već postoji u gradovima u Srbiji gde je došlo do naglog skoka obolelih od COVID-19.

Zamenica direktora „Batuta“ i članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević rekla je za RTS da je doneta odluka da bude obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima u Beogradu, jer je najveći broj novoinficiranih upravo iz glavnog grada i da je većina zaraženih boravila u zatvorenom prostoru, gde je bila u kontaktu sa većim brojem ljudi.

Kisić Tepavčevićeva dodaje da maske ne moraju biti hirurške, već mogu biti i platnene.

Na pitanje da li je doneta odluka o ograničenju broja ljudi u zatvorenom prostoru, zamenica direktora „Batuta“ je rekla da će takva odluka biti doneta u zavisnosti od epidemiološke situacije, ali da zasad nije doneta.

Dodala je i da nema ograničenja rada restorana, ali da je i u njima, unutra, obavezno nošenje maski.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend