Društvo

Novo radno vreme objekata u Požarevcu od utorka

Na osnovu Uredbe Vlade Srbije o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, od 24. novembra promenjuju se mere koje se odnose na ograničenje radnog vremena. Počev od 24. novembra do 3. decembra propisano je da od 18 časova do 5 časova narednog dana neće raditi određeni objekti, saopšteno je iz Gradske uprave.
Pixabay/ ilustracija prazan kafic

Kako se u saopštenju navodi u ovom periodu neće raditi:

ugostiteljski objekti (restorani, kafići, barovi, noćni klubovi i sl.)

trgovinski centri (zatvorenog tipa, sa zajedničkim ulazom)

pozorišta, bioskopi i druge ustanove kulture

priređivači posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice,kazina i sl.)

šalterska prodaja hrane

Od 17. novembra zaključno sa 1. decembrom apoteke i benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva mogu da rade neograničeno. S`tim što ugostiteljski objekti na benzinskim stanicama ne mogu raditi od 18-05 narednog dana, odnosno ne može se vršiti maloprodajna delatnost izuzev prodaje goriva od 21-05 narednog dana. U istom vremenskom periodu prodavnice i drugi maloprodajni trgovinski objekti neće raditi od 21-05 časova narednog dana.

Delatnost ugostiteljskih objekata koja se tiče dostave hrane ne može se obavljati od 23-06časova.

Ritejl parkovi odnosno tržni centri na otvorenom prema ovoj uredbi spadajuu red maloprodajnih objekata na koje se odnose propisane mere ograničenja radaod 21 čas do 5 ujutru.

Iz Gradske uprave su apelovali na građane i pravna lica da se pridržavaju propisanih mera i primenjuju sve do sada preporučene mere zaštite od korona virusa.

5 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Sram vas bilo, kako vas nije sramota. Da se zatvaraju lokali po centru grada a da vam Ritejl parkovi odnosno tržni centri na otvorenom rade od 21 čas do 5 ujutru. Pa, kakva je razlika? Plaćamo skuplje lokale, i vodimo više računa da udje samo jedan dva gosta, dok u Stop shopu može u radnji da bude 30 ljudi. Bruka, a pritom inspekcija nije kročila u Lidl, Rodić da vidi kako se tamo poštuju mere

  • Da li je ovo zagrevanje za predstojeće slave i praznike?! Znači ne razumem,koja je svrha i razlika! Da li “virus” ima tempirano vreme napada? Na osnovu čega se donose dijabolične odluke i mere! Poštenije je reći,” “miševi” dobili smo naređenje da vas uništimo i da vam se pokenj.mo u život,jer je to cena našeg opstanka na vlasti!” Samo vi “vladari” recite, onako pošteno,čuj mene pošteno,recite onako kako ste navikli,bahato,osiono i bezobrazno, čisto da znamo,da ne tripujemo da je nešto drugo u pitanju,tipa briga!

  • Radno vreme do 18h i STOP SHOP gde je najveca cirkulacija ljudi, a bice jos veca jer kada sve zatvorite u 18h dodatno povecavate broj ljudi i sirenje pandemije!

%d bloggers like this:
Send this to a friend