Društvo Ekonomija

Novosti: Državna pomoć nezaposlenima, zaposlenima minimalci

Boom93/Ilustracija
Novi paket državne podrške privredi i gradjanima koji treba da ublaži posledice izazvane pandemijom obuhvatiće i nezaposlene, objavile su danas "Večernje novosti".

Kako saznaje list, ta kategorija ugroženih gradjana sigurno će dobiti odredjenu pomoć, a u Vladi Srbije se intenzivno radi na definisanju predloga i sagledavanju koliko će sredstava biti izdvojeno za tu namenu.

Što se tiče podrške gradjanima, koja je prošle godine bila u vidu isplate 100 evra za sve koji su to želeli, ministar finansija Siniša Mali je rekao da i o tome razmišljaju, ukoliko bude potrebno.

Pojedini stručnjaci osporavaju ovu meru, jer smatraju da novac treba ciljano da se usmeri ka najugroženijim kategorijama stanovništva.

Do polovine februara biće definisan novi paket pomoći. Prema dosadašnjim najavama, razmatra se podrška za celokupnu privredu. To znači da bi 1,05 miliona zaposlenih moglo da dobije dva ili tri puta po pola minimalca, odnosno od 32.000 do 48.000 dinara.

Kako je najavljeno, novi paket mera obuhvatiće i dodatnu podršku za najstarije sugradjane u toku godine. Nastaviće se i kreditiranje privrede kroz garantnu šemu.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Opet se nesposobni “stručnjaci” bahate sa našim parama!?!?! Niko vas “eksperte” nije tukao po ušima da zatvarate ljude i upropašatavate državu,ekonomiju i privredu! Rešenje je prosto,prestanite da kradete i naravno Lustracija!
    Nije rešenje davati određenim građanima subvencije i jednokratnu pomoć,već omogućiti radna mesta i organizovati domaću privredu!
    Ne svrhe objašnjavati,pohapsio sve podobne “stručnjake” i “eksperte” koji pljačkaju Srbiju već 30 godina i oduzeti im sav novac koji su opljačkali!

%d bloggers like this:
Send this to a friend