Društvo

Obuke Nacionalne službe za zapošljavanje i dalje online

Nacionalna  služba zapošljavanja Filijala Požarevac i dalje organizuje obuku „Put do uspešnog preduzetnika“ elektronskim putem u skladu sa preporučenim epidemiološkim merama i preporukama Kriznog štaba Vlade Republike Srbije kao i Gradskih zavoda za Javno zdravlje.
Boom93/NSZ filijala Požarevac

Ovu obuku mogu da pohađaju sva zainteresovana lica sa evidencije NSZ bilo da su tražioci zaposlenja ili tražioci promene zaposlenja. Ova obuka pruža polaznicima sve relevantne informacije koje su potrebne za otpočinjanje sopstvenog posla. Trajanje obuke je dva dana i nakon uspešno završene obuke polaznicima se izdaje uverenje.

“Uspešno završena obuka je neophodna da bi zainteresovana lica mogla da konkušišu za sredstva za samozapošljavanje. Takođe, ovo uverenje je priznato i mogu ga priložiti i prilikom konkurisanja za kreditna sredstva i ili drugi vid finansiranja koje pružaju i druge institucije”- istakla je za Boom 93 direktorka NSZ filijale Požarevac, Sonja Mirić Mladenović.

Obuka obuhvata sledeće teme: ekonomsku motivaciju za preduzetništvo,definisanje poslovne ideje,prve korake u biznisu,pravne aspekte biznisa,poreze i doprinose za preduzetnike,izradu Biznis plana – radioničarski deo.

Obuka ima za cilj da polaznicima omogući da provere opravdanost svoje poslovne ideje,sagledaju prednosti i rizike  preduzetništva,spoznaju svoje preduzetničke sklonosti,informišu se o postupku registracije i aktuelnim zakonskim propisima kao i da popune Zahtev sa biznis planom.

Nezaposleni, koji nakon uspešno završene dvodnevne obuke i odluče da realizuju svoju poslovnu ideju, mogu da konkurišu za subvenciju za samozapošljavanje.

Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend