Društvo

O održavanju vašara se još uvek ništa ne zna

Foto: Boom 93
Direktor JP “Komunalne službe”, Marko Marjanović rekao je da se čeka da štab za vanredne situacije ukine vanrednu situaciju kako bi se razgovaralo u vezi sa održavanjem vašara.

“Mi smo na vreme rekli, vidimo da je Smederevo u pripremi za to, Sokobanja isto, što mi da kaskamo za drugima“, rekao je direktor JP “Komunalne službe”, Marko Marjanović.

U gradskoj upravi kažu da još uvek nije dogovoreno kada će biti ukinuta vanredna situacija. Iako je nedavno najavljeno da će krajem maja Zavod za javno zdravlje uputiti predlog gradonačelniku, to još uvek nije učinjeno.  Direktorka zavoda, Ana Jovanović rekla je da će se ovih dana razmatrati o ukidanju vanredne situacije.

Inače, ivandanjski vašar se tradicionalno održava od 6. do 8. jula u Požarevcu. Prema nekim procenama donosi prihod od preko 3 miliona dinara.

Prošle godine su usled epidemije korona virusa u Srbiji osim Požarevca, otkazane svetkovine u Rumi, Knjaževcu, Zaječaru, Kruševcu, Svilajncu i drugim mestima, dok je tradicionalni vašar u Jagodini održan.

 

Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

%d bloggers like this:
Send this to a friend