Društvo

Obeležen dan škole „Desanka Maksimović“

Skromnije nego predhodnih godina Osnovna škola „Desanka Maksimović“ obeležila je svoj dan.

Zlatan Radovanović, direktor škole je naglasio da se ovogodišnji dan proslavlja bez svečane priredbe i ikakvog okupljanja.

„Škola se preselila u porodične domove, đaci uče za svojim računarima, nastavnici svoje časove održavaju preko edukativnih platformi, a komunikacija je mejlom, sms i viber porukama. U školi je tiho i prazno. Preko noći smo ušli u  novi sistem rada na daljinu i idemo napred, ali znamo da će i ovo proći i ponovo ćemo se vratiti u našu školu. Tek sada  vidimo, koliko nedostajemo jedni drugima. Iako se družimo i učimo pomoću savremenih tehnologija, jednostavno nije to to, svi s nestrpljenjem čekamo dan kada ćemo opet biti u nama dragom okruženju, našoj školi, učionici, sali“ istakao je Radovanović.

Zlatan Radovanović, direktor OŠ Desanka Maksimović

Na predlog Tima za kulturno javnu delatnost škole i uz pomoć nastavnika, pedagoške službe i uprave škole otvoren je nagradni konkurs povodom Dana škole ,,Dan škole u doba korone“ . Snimljen je  krtak film ,,Škola bez školskog zvona“.  Učenici su  napisali pesme, sastave, naslikali slike, otpevali pesme pa čak i zaigrali u svojim domovima u čast Desanki Maksimović, i sve uz pomoć i saglasnost roditelja fotografisali , snimili i poslali svojim nastavnicima.  Najuspešniji, po tri učenika iz svakog odeljelja od 1. do 8. razreda su nagrađeni knjigama koje su im prosleđene na kućnu adresu, a njihovi radovi su postavljeni na školski sajt.

Dan škole se obeležava 16. maja kada je rođena Desanka Maksimović.

Marko Veljković

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend