Društvo

Obradović: U pripremi ozbiljna kampanja, nagrade za vakcinisane

(BETAPHOTO/MDULS/Novak Sepelj/DS)
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je da je u pripremi ozbiljna kampanja u kojoj se razmišlja o velikoj nagradnoj igri gde će vakcinisani protiv koronavirusa imati ozbiljne nagrade.

“To je jedini način da pokažemo da Vlada zaista promoviše vakcinisanje”, rekla je Obradovićeva novinarima u Aranđelovcu, gde je obišla punkt za vakcinaciju u centralnoj zgradi Doma zdravlja.

Obradovićeva je rekla da je u Srbiji do juče, sa presekom u 12 sati, revakcinisano 2.664.000 osoba i dodala da to nije dovoljno i da moramo da težimo kolektivnom imunitetu.

“Ljudi se pitaju kada će kraj epidemije. Što se brže vakcinišeš, brže ćemo stići do kraja. Svaki dan u kome si odložio vakcinaciju, produžio si epidemiju. Samo postizanje kolektivnog imuniteta može da nam pomogne da završimo sa epidemijom”, poručila je Obradovićeva.

Istakla je da je Srbija po pitanju imunizacije protiv koronavirusa mnogo bolja nego ostatak Evrope, uključujući i Rusiju, ali da to nije dovoljno.

“Kao što smo i bili lider u vakcinaciji, moramo sa time da nastavimo i vrlo je važno da na svakom mestu promovišemo i dalje vakcinaciju”, dodala je Obradovićeva.

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • kampanja u kojoj se razmišlja o velikoj nagradnoj igri
    A prva nagrada člansto u glavnom odboru SNS-a.
    Vredi pokušati, nikad se nezna.
    Možda i upali.

  • Ili recimo, za pobednika nagradne igre nagradni vikend sa nekom od zvezda rijatija ili starleta, u npr. P……… .
    Uspeh vakcinacije zagarantovan.

%d bloggers like this:
Send this to a friend