Društvo

Obuku za uspostavljanje usluge savetovališta za brak i porodicu završilo 30 lica

ilustracija/pixabay
U okviru projekta ,,Unapređenje kvaliteta života u gradu Požarevcu kroz uspostavljanje efikasnih socijalnih usluga'', finansiranog kroz program UNOPS-SvisPRO (UNOPS-SwissPRO), organizuje se onlajn obuka na temu unapređenja komunikacije između svih relevantnih institucija na temu poteškoća u bračnim odnosima i problemima u braku i njihovim posledicama.

Obuka se bavi postojećim metodama i načinima komunikacije, ali je pre svega usmerena na poboljšanje te komunikacije i koracima koji će dovesti do bržeg reagovanja u situacijama kada imamo poremećaje u okviru porodice.

Grad Požarevac

,,Značaj porodice se ogleda u emocionalnom, socijalanom i moralnom razvoju pojedinca i kada dođe do konflikata između roditelja, to može dovesti do problemau ponašanju kod dece. Dalje, kao odgovor na tu situaciju, kod deteta se mogu manifestovati različiti problemi. Iz tih razloga, ideja Projekta i jeste uspostavljanje savetovališta za brak i porodicu na teritoriji Grada Požarevca i obezbeđenje dovoljnog broja profesionalaca koji se ovom temom bave. Ova dvodnevna obuka je jedan od ciljeva Projekta. Umrežavanje profesionalaca, u zakonskim okvirima, koji su zaposleni u školama, zdravstvenim institucijama, institucijama socijalne zaštite i jasno određen način njihovog postupanja, je tema treninga. Ukupan broj učesnika obuke je 30, a sama obuka je održana 21. i 22. januara, onlajn, zbog trenutne epidemiološke situacije”, rekla je Tufegdžić.

Podsetimo, ideja Projekta jeste uspostavljanje usluge savetovališta za braki porodicu na teritoriji Grada, kao i unapređenje kvaliteta i efikasnosti službenika i svih zainteresovanih strana koje se bave ovim pitanjem. Rezultati koji se očekuju jeste povećan broj uspešno okončanih postupaka mirenja i sporazumnih razvoda, kao i povećan broj prijavljenih i novootkrivenih slučajeva nasilja u porodici, a samim tim i broj zaštićenih i zbrinutih žrtava porodičnog nasilja.

Projekat je počeo u septembru mesecu 2020. godine i završava se u maju 2021.godine.

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Hvala, Švajcarskoj organizaciji na pomoći,ali…!
    Bilo bi transparentno da se objave imena i biografije 30 lica,koja su završila obuku! Pretpostavljam da su to stručna lica iz oblasti sociologije,andragogija,pedagogije,psihologije,prava,defektologije,itd! U svakom slučaju,bilo bi lepo kada bi građani znali,da je donacija Švajcarske organizacije pravilno potrošena i da će građani imati dobrobit od svega!
    Ne bi bilo dobro da se taj novac podelio između podobnih NVO!

%d bloggers like this:
Send this to a friend