Društvo

Očekuje se da će požar potpuno biti ugašen tokom popodneva

Požar u bivšoj šećerani je lokalizovan juče poslepodne, ali ni tokom noći nije u potpunosti  ugašen. Od jutros se prostor stovarišta plastičnih sirovina zatrpava zemljom koja se dovozi kamionima, saznaje Boom 93.
foto: Boom 93

Juče nešto posle podneva, zapalile su u se bale sa plastičnim otpadom koje preduzeće EcoLux Recycling koristi kao sirovine u proizvodnji reciklirane plastike.

Požar se brzo proširio, ali je posle par sati lokalizovan. Objekti i ljudi nisu bili ugroženi.

Na terenu su još tri vatrogasna vozila koja topovima gase vatru koja još uvek tinja u jednom delu. U pomoć su pristigle i ekipe Predueća za puteve koji dovoze zemlju kojom će biti zatrpano žarište da ne bi bilo vazduha koji bi doveo do mogućeg ponovnog zapaljenja i širenja požara. Kako nezvanično saznajemo, potpuna likvidacija požara očekuje se u popodnevnim časovima.

Štab za vanredne situacije u Gradu Požarevcu juče je održao vanrednu sednicu na kojoj je konstantovan akcident u kome se zbog zapaljenja platične mase formirao gust crni dim iznad dela grada.

Prema informacijama iz Štaba dim nije toksičan, a Zavod za javno zdravlje je juče tokom popodneva postavo na dve lokacije uređaje za merenje zagađujućih materija koji će prikupljati podatke tokom 24 sata.

Danas se oglasilo Ministarstvo zaštite životne sredine saopšilo je da su na kompleksu firme “EcoLux Recycling SEE” u Požarevcu pre izbijanja požara utvrđene određene nepravilnosti koje je “taj operater bio dužan da otkloni”.

Nakon potpune likvidacije požara  koji će po prognoznama  biti likvidiran u popodnevim satima, očekuje se  da na lice mesta izađe tužilac, pripadnici ministarstva  unutrašnjih poslova  i druge nadležne službe kako bi se napravio kompletan uviđaj.

Požar u bivšoj šećerani je lokalizovan juče poslepodne

Požar u bivšoj šećerani je lokalizovan juče poslepodne, ali ni tokom noći nije u potpunosti ugašen.

Gepostet von Radio Boom 93 am Freitag, 3. Juli 2020

2 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Rts još juče objavio vatra ugašena, neko laže. A podzemne vode biće obogaćene raznim otrovima, taman da obogati postojeće stanje. Sve će to udisati i popiti nasa deca. Da se Jovanjica zapalila Iljušini bi gasili, kanaderi i ko zna sta još

  • Ozbiljan ekološki incident, posledica će sigurno biti. Fabrika bez PP zastite a znamo da je plastika zapaljiva. Odgovornost mora postojati, imena svih inspekcija koje su dozvolili da se ovakvo đ…. od fabrike otvori, usput dobio još i subvencije. Ajmo sada politička struko oglasite se ako smete. Sada je kasno valjda će vas neko nekad oterati u zatvor

%d bloggers like this:
Send this to a friend