Društvo

Od 5 predloženih Narodna skupština izabrala 4 sudije Osnovnog suda u Požarevcu

Foto: Boom93/MMV
Narodna skupština Srbije izabrala je 33 sudija koje će obavljati svoju dužnost u Osnovnim sudovima širom Srbije.

Narodna skupština je na svoju prvu sudijsku dužnost, po odluci Visokog saveta sudstva, izabrala i 4 kandidata za poziciju sudije Osnovnog suda u Požarevcu, dok jedan predložen kandidat nije izabran.

Za nove sudije Osnvnog suda izabrani su: Robert Jovanović, Sanja Kukolj, Marjan Ranđelović i Ankica Hinić. Narodna skupština nije izabrala za sudiju Mirjanu Lukić.

Ko su nove sudije ?

Robert Jovanović radio je na poziciji sudijskog pomoćnika u Osnovnom sudu u Požarevcu. Jovanović je rođen 26. juna 1974. godine u Požarevcu. Osnovne studije završio je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 19. novembra 1999. godine. Pravosudni ispit je položio 29. maja 2002. godine.

Nakon završenih studija pripravnički staž je obavio u Opštinskom sudu u Požarevcu u svojstvu pripravnika-volontera. Nakon završenog pripravničkog staža i položenog pravosudnog ispita nastavio je da radi kao sudijski pomoćnik najpre u Opštinskom, a sada u Osnovnom sudu u Požarevcu, u zvanju viši sudijski saradnik – samostalni savetnik. Za ostvarene rezultate rada u 2017, 2018. i 2019. godini ocenjenje ocenom „naročito se ističe”.

Na osnovu Pravilnika o programu i načinu polaganja ispita na kome se ocenjuje stručnost i osposobljenost kandidata za sudiju koji se prvi put bira kandidat Robert Jovanović je položio ispit za osnovne sudove i ostvario ocenu pet.

Sanja Kukolj je radila na poziciji stručnog saradnika u Javnom preduzeću „Toplifikacija“. Kukolj je rođena 9. aprila 1981. godine u Požarevcu. Osnovne studije završila je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 19. februara 2013. godine. Pravosudni ispit je položila 30. septembra 2016. godine.

Pripravnički staž je obavila u Višem sudu u Požarevcu u periodu od marta 2013. godine do maja 2014. godine. U periodu od maja 2014. godine do septembra 2015. godine radila je kao advokatski pripravnik u advokatskoj kancelariji. U periodu od novembra 2015. godine do jula 2016. godine radila je kao stručni saradnik u Odeljenju imovinsko – pravnih poslova u Gradskoj upravi Grada Požarevca. Od jula 2016. godini radi kao samostalni stručni saradnik za pravna pitanja u JP „Toplifikacija”Požarevac, u Odeljenju imovinsko – pravnih poslova.

Prema mišljenju izvršnog direktora pravnih i ekonomskih poslova JP „Toplifikacija”Požarevac, kandidat Sanja Kukolj poseduje odgovarajuća teorijska i praktična znanja za obavljanje sudijske funkcije, obzirom na to da izuzetno uspešno obavlja poslove punomoćnika JP „Toplifikacija” Požarevac.

Na osnovu Pravilnika o programu i načinu polaganja ispita na kome se ocenjuje stručnost i osposobljenost kandidata za sudiju koji se prvi put bira, kandidat Sanja Kukolj je položila ispit za osnovne sudove i ostvarila ocenu pet.

Zašto nije izabrana Mirjana Lukić

Predsednica Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i poslanica poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“ Jelena Žarić Kovačević juče je na sednici Skupštine Srbije osporila predloge za izbor Mirjane Lukić i još tri kandidata za sudije i predložila da se o njima posebno glasa.

Marjan Ranđelović radio je na poziciji sudijskog pomoćnika u Osnovnom sudu u Požarevcu. Ranđelović je rođen 14. jula 1978. godine u Požarevcu. Osnovne studije završio je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu 15. oktobra 2008. godine. Pravosudni ispit je položio 13. juna 2011. godine.

Pripravnički staž je obavio u Osnovnom sudu u Požarevcu u svojstvu pripravnika – volontera u periodu od 29. oktobra 2008. godine do 3. marta 2009. godine. Od 4. marta 2009. godine do 31. oktobra 2011. godine radio je kao sudijski pripravnik u istom sudu. Od 1. novembra 2011. godine do danas radi u Osnovnom sudu u Požarevcu na radnom mestu sudijskog pomoćnika u zvanju višeg sudijskog saradnika – samostalnog savetnika.

Za ostvarene rezultate rada u 2017, 2018. i 2019. godini ocenjenje ocenom „naročito se ističe”. Na osnovu Pravilnika o programu i načinu polaganja ispita na kome se ocenjuje stručnost i osposobljenost kandidata za sudiju koji se prvi put bira kandidat Marjan Ranđelović je položio ispit za osnovne sudove i ostvario ocenu pet.

Ankica Hinić  je radila na poziciji sudijskog pomoćnika u Osnovnom sudu u Požarevcu. Hinić je rođena 18. decembra 1973. godine u Zagrebu. Osnovne studije završila je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 16. juna 2009. godine. Pravosudni ispit je položila 27. decembra 2012. godine.

Nakon završenih studija pripravnički staž je obavila u Osnovnom sudu u Požarevcu u svojstvu pripravnika – volontera od 2010. godine do 2012. godine. Radni odnos na određeno vreme zasnovala je u Osnovnom sudu u Požarevcu 21. marta 2013. godine na radnom mestu sudijskog pomoćnika u zvanju sudijskog saradnika – savetnika. Zvanje višeg sudijskog saradnika – samostalnog savetnika je stekla 1. novembra 2016. godine.

Za ostvarene rezultate rada u 2017, 2018. i 2019. godini ocenjena je ocenom „naročito se ističe”. Učesnik je velikog broja seminara i savetovanja u cilju unapređenja znanja. Na osnovu Pravilnika o programu i načinu polaganja ispita na kome se ocenjuje stručnost i osposobljenost kandidata za sudiju koji se prvi put bira kandidat Ankica Hinić je položila ispit za osnovne sudove i ostvarila ocenu pet.

Podsetimo Narodna skupština Srbije treba da odlučuje o kandidatima za sudije Prekršajnih sudova. Među njima nalazi se i kandidat za sudiju iz Požarevca.

Avatar

Marko Veljković

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Sud koji odugovlaci procese najskuplja vestacenja u celoj Srbiji korumpiranost nemam reci .
    Sta je sa sudijom S……r koja opstruira slucaj toplog obroka i regresa???

%d bloggers like this:
Send this to a friend