Društvo

Od kada ne smete da imate više od jednog kućnog ljubimca?

Ilustracija/pixabay
Kako Boom 93 zvanično saznaje iz Gradske uprave grada Požarevca, Odluka o držanju domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji Grada Požarevca, a koja je objavljena u Službenom glasniku grada, nije stupila na snagu u potpunosti.

Naime, kako nam je potvrđeno, članovi ove odluke koji se odnose na broj kućnih ljubimaca koji se mogu držati u stanovima i kućama, a koji su  zapravo bili sporni,  stupaju na snagu u roku od šest meseci od dana objavljivanja odluke u Službenom glasniku grada Požarevca.

Ostali članovi Odluke stupili su na snagu osam dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku.

U članu 41 ove Odluke zapravo i stoji da vlasnici, odnosno držaoci pasa i mačaka dužni su da držanje pasa i mačaka usklade sa odredbama iz članova 11, 13 i 14 ove Odluke, u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu ove odluke.

Ovaj član se odnosi i na držanje domaćih i egzotičnih životinja, što znači da i vlasnici ovih životinja imaju rok od šest meseci da se usklade sa odredbama ove odluke.

Podsetimo, ova Odluka je u Službenom glasniku grada objavljena 11. februara, a stupila na snagu osam dana od dana objavljivanja, ali ne u potpunosti.

 

Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Kada bi vlasnici pasa čistili za svojim kućnim ljubimcima, siguran sam da bi imali veću podršku među građanima. Ovako, grad nam liči na minsko polje, nemaju deca gde da se igraju od psećeg izmeta koji nesavesni vlasnici, uprkos tome što im je to zakonska obaveza, ne čiste. Voleo bih da vidim podatke, koliko je kazni IKADA komunalna milicija napisala zbog toga. Verovatno nijednu, kao što je i zakon o zabrani pušenja u zatvorenim prostorijama – mrtvo slovo na papiru. Nekada pas nije smeo da priviri na Čačalicu, sada svaki drugi posetilac vuče nekog psa sa sobom. Takođe, postoje psi koji mogu da ozbiljno ozlede, čak i ubiju čoveka, i za takve je obavezno nošenje korpe preko njuške. Ajde setite se i sami kada ste poslednji put videli psa sa korpom? Nego, nema ni od ovog posla ništa. Ako komunalna policija i nadležne inspekcijske službe nisu u stanju da reše ove probleme na ulici, ne vidim perspektivu da će moći ikome da uđu u stan i prebrojavaju ljubimce, ili kod nekoga u dvorište i da mu traže rešenje iz katastra koliko njegov plac ima ari…

%d bloggers like this:
Send this to a friend