Društvo

Odaziv građana za vakcinaciju dobar ali neophodna brža imunizacija da se virus suzbije

Boom93/N.Stojićević
Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, po jučerašnjem datumu zaključno sa 3. martom ukupno je vakcinisano u oba okruga 69216 osoba, a ukupno  revakcinisano sa obe doze vakcine 23851 osoba. U Braničevskom okrugu aplikovano je 33062 doze vakcine a kompletno vakcinisano sa dve doze 11045 osoba. U Požarevcu je zaključno sa 3. martom vakcinisano 16318 osoba a ukupno revakcinisano 9614 osoba, rekla je u izjavi za Boom93 direktorka Zavoda za javno zdravlje Ana Jovanović.

„Građani se interesuju u velikom broju za vakcinaciju a najviše njih je bilo zainteresovano za kinesku Sinofarm vakcinu. Ukupno je vakcinisano za oba okruga 69216 osoba , a praktično kompletno je vakcinisano sa dve doze vakcine 23.851 osoba. U Braničevskom okrugu sa obe doze vakcinisano 11045 osoba.U Podunavskom okrugu slična je situacija ukupno je aplikovano 36164 doza vakcine a ukupno sa dve doze 12806 osoba je vakcinisano.“

Foto/ T.S. Ana Jovanović

Praktično je po okrugu vakcinisano po 12000 hiljada ljudi što je dobro i vakcinacija se  dalje obavlja na 6   punktova koji su unapred opredeljeni.“- dodala je dr Jovanović.

Što se tiče zdravstvenih radnika većina njih je po onim prvim spiskovima  vakcinisana i revakcinisana a  ostatak radnika se i dalje vakciniše kako stižu vakcine, i oni imaju prioritet pri vakcinaciji kao i stariji građani dodaje dr Jovanović.

 

Po rečima direktorke Doma zdravlja Požarevac, dr Snežane Stojković do  juče je u Požarevcu vakcinisano  16318 osoba a ukupno revakcinisano 9614 osoba.

Epidemiološka situacija  je i dalje nestabilna i beleži se  blagi porast broja pozitivnih na Koronavirus, neophodna je brža imunizacija i poštovanje svih protivpandemijskih  mera kao i brža imunizacija da se virus što pre suzbije.

 

Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend