Društvo Politika

Odbornici u Smederevu usvojili drugi rebalans budžeta

Skupština Smedereva usvojila je drugi rebalans budžeta u ovoj godini. Zbog mera za ekonomski opstanak u vreme pandemije virusa korona, smederevski budžet će ove godine, u odnosu na prvobitno planirani, biti "lakši" za 605 miliona.

Prihodi budžeta za devet meseci ove godine iznose 1,94 milijarde, što je 48,39 u odnosu na planirane, saopštio je član Gradskog veća za resor finansija, Slaviša Stošić.

– Porezi na dohodak naplaćeni su na nivou od 52 odsto od planiranih, porezi na imovinu su takođe ostvareni polovično, dok je ostvarenje prihoda od imovine 21 odsto, neke su od brojki koje je naveo Stošić.

– Moramo realno da uskladimo prihode i rashode, kako bismo obezbedili normalno funkcionisanje lokalne samouprave. Otuda i drugi rebalans kojim je predviđen budžet od 4,2 milijarde, što je umanjenje od 605 miliona u odnosu na prvobitni budžet – kazao je član Veća za finansije.

Svi će morati da pritegnu kaiš zbog budžetskog deficita. Jak finansijski udarac trpeće kapitalne investicije, ali i obrazovanje i poljoprivreda, koji na raspolaganju imaju po 100 miliona dinara manje nego što su očekivali.

Opozicija je negodovala zbog lošeg planiranja budžeta i slabe realizacije.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar