Društvo

Za proširenje groblja oko 43 miliona RSD

Staro groblje u Požarevcu. FOTO: M. Veljković / Boom93

JKP "Komunalne službe" planira gradnju novih grobnica i opsega na grobljima u Požarevcu i Kostolcu, čija je procenjena vrednost 43 miliona dinara. Raspisana je javna nabavka, a rok za podnošenje prijava ističe 28. oktobra.

Rok za završetak radova je 12 meseci, uz dvogodišnji garantni rok.

U Požarevcu će se raditi na Starom, ali i na Novom groblju u delu i na bivšoj vojnoj parceli, na kojoj se nalaze zaostale mine. Za njihovo uklanjanje je u dva navrata tražen izvođač, po ceni od 1,7 miliona dinara, ali se niko nije javio pišu Novosti.

Jedan od ponuđača za gradnju grobnica je, u međuvremenu, postavio pitanje upravo o neuklonjenim minama, ali su iz “Komunalnih službi” odgovorili da nema opasnosti po izvođača radova.

“S obzirom na to da površina Novog groblja na kojoj postoji opasnost od neeksplodiranih ubojnih sredstava predstavlja samo deo lokacije radova za koje je raspisana javna nabavka i zato što će naručilac sprovesti postupak za razminiranje pre početka posla, ne postoji opasnost” navedeno je u odgovoru komunalaca.

Koliko će grobnica biti izgrađeno zavisiće od cene ugovorene sa izvođačem.

Shodno cenovniku koji važi od početka ove godine, građani će ih kasnije plaćati od 81.790 do 269.695 dinara, bez poreza. Cene opsega, u zavisnosti od površine, kreću se od 23.904 do 38.202 dinara, takođe bez PDV.

Novo groblje u Požarevcu. FOTO: M. Veljković / Boom93

Na Novom groblju ima mesta za gradnju grobnica, dok na Starom, koje je odavno popunjeno, nove mogu da se naprave samo posle oduzimanja starih grobnih mesta, ukoliko rodbina godinama ne plaća troškove njihovog održavanja.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend