Društvo

Onlajn zakazivanje za PCR testiranje dostupno i za građane Požarevca

Na Portalu eUprava od petka 02. oktobra je omogućeno elektronsko zakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev, a od ponedeljka 05. oktobra elektronsko zakazivanje za komercijalno PCR testiranje je omogućeno i za građane Požarevca u Zavodu za javno zdravlje Požarevac.
Pixabay/ilustracijaTest COVID-19

Da bi se koristila usluga eZakazivanje za PCR testiranje na lični zahtev nije potrebno da se gradjani registruju na Portalu eUprava, već je dovoljno da pokrenu uslugu.

Građanima je omogućeno da brzo  lako i jednostavno  zakažu termin, za sebe da ne čekaju u redovima, da ne odlaze u laboratorije bez zakazanog termina i u Zavodu za javno zdravlje Požarevac komercijalno testiranje se obavlja svakog radnog dana u terminu od 8-9 časova– rekla je u izjavi za Boom93 Ana Jovanović direktorka zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Uvođenjem ove usluge smanjuje pritisak na zdravstvene radnike, jer se skraćuje vreme obavljanja administrativnih poslova i omogućava im da se dodatno posvete pacijentima i svom pozivu.

Gradjani Srbije, strani državljani sa odobrenim boravkom u Srbiji, kao i strani državljani bez odobrenog boravišta (turisti), mogu na jednostavan i brz način da zakažu termin u nekoj od 25. laboratorija u 22 gradova i opština u Srbiji.

Usluga je trenutno dostupna u sledećim gradovima i opštinama: Beograd, Novi Sad, Subotica, Niš, Šabac, Čačak, Užice, Ćuprija, Sremska Mitrovica, Požarevac, Pirot, Pančevo, Leskovac, Kruševac, Kraljevo, Kragujevac, Kosovska Mitrovica, Kikinda, Zrenjanin, Zaječar, Vranje i Valjevo.

 

Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend