Društvo

Opšta bolnica: Očekuje se veći priliv pacijenata, na respiratorima njih osam

U kovid bolnici Požarevac trenutno je na lečenju 157 pacijenta sa simptomima koronavirusa, od kojih većina iz Braničevskog okruga, saopšteno je iz Opšte bolnice.
Boom93/N.Stojićević

U poslednja 24 sata bila su četiri nova prijema i jedan otpust.  Na respiratorima je trenutno osam pacijenata, a sva kiseonična mesta su zauzeta.

Kako je iz ove ustanove saopšteno, i dalje je primetna loša klinička slika kod svih hospitalizovanih pacijenata.  Tokom vikenda prijema je bilo manje, ali već od jutros primetno je povećanje broja pacijenata koji su iz domova zdravlja upućeni na bolničko lečenje u kovid bolnicu.

Tokom dana i sutra očekuje se još veći priliv pacijenata,  s obzirom na to da je došlo do velikog opuštanja građana.

“Uprkos našim apelima i molbama, sva okolna izletišta i kupališta bila su krcata u danima vikenda. Prema informacijama koje do nas dolaze, većina nije poštovala mere zaštite od koronavirusa, što je nedopustivo i neodgovorno u trenucima kada se naši zdravstveni radnici svakodnevno bore za živote obolelih”, stoji u saopštenju.

Iz Opšte bolnice i dalje apeluju na sve građane da se pridržavaju mera zaštite,  da izbegavaju gužve, zatvorene prostore, da drže propisanu fizičku distancu, nose maske i pojačano održavaju higijenu.  To je jedini put da se ljudi izbore sa virusom i sačuvaju zdravlje i živote.

U „zelenoj zoni“ Opšte bolnice Požarevac nalazi se 117  pacijenata.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend