Društvo

Opšta bolnica Požarevac: Obezbeđeno 230 bolničkih postelja

Opšta bolnica Požarevac, prema odluci Ministarstva zdravlja, od jutros je kovid bolnica za sve obolele iz Srbije. U tu svrhu obezbeđeno je 230 bolničkih postelja na infektivnom i internom odeljenju, saopšteno je iz ove ustanove.
Boom93/N.Stojićević

Kako je saopšteno, ova dva odeljenja su striktno odvojena kao „crvena zona“ i potpuno su fizički zasebne celine od tzv. „zelene zone“ gde se nastavlja nesmetan rad sa smanjenim kapacitetom. Ako se ukaže potreba postoji mogućnost proširenja kapaciteta za još 10 – 15 kreveta za kovid pacijente.

Do danas u podne u „crvenoj zoni“ Opšte bolnice Požarevac je hospitalizovano ukupno 55 pacijenata, 46 iz Braničevskog okruga i devet iz drugih gradova, uglavnom iz Beograda.

Od ukupnog broja, 25 su pozitvni na koronavirus, dok su ostali testirani i očekuju se rezultati. Svi imaju simptome koji mogu ukazati na prisustvo virusa.

U bolnici će na lečenju biti samo oboleli sa srednjom i lakšom kliničkom slikom, kod kojih ne postoji potreba za priključivanje na respirator, dok se teži slučajevi leče u Beogradu.

Kako se u saopštenju ističe, povećan je broj hospitalizovanih građana Braničevskog okruga sa simptomima koronavirusa . U poslednjih pet dana prima se u proseku po deset pacijenata iz okruga, zbog čega se savetuje oprez i primena svih propisanih mera zaštite.

U skladu sa odlukom ministra zdravlja, Opšta bolnica Požarevac će medijima dostavljati izveštaje o svakoj bitnoj promeni broja obolelih i hospitalizovanih pacijenata, kako bi javnost bila blagovremeno i istinito informisana.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend