Društvo

Opštoj bolnici donirano 530 posteljina

Udruženje Solidarnost onlajn danas je Opštoj bolnici doniralo 530 kompleta posteljina.
Boom93/N.Stojićević

Ovo udruženje je pre nekih mesec dana pokrenulo akciju prikupljanja sredstava za kupovinu posteljine za bolnicu. Za 30 dana prikupljena su sredstva u vrednosti od 690.300 dinara tako da će prema rečima Slobodana Vasića, predsednika upravnog odbora ovog udruženja, svaki krevet u bolnici dobiti novu posteljinu.

Ovo je jedna od finansijski najuspešnijih akcija, jer akcije koje ovo udruženje vodi su obično u materijalnim davanjima, dok je ova akcija podrazumevala samo prikupljanje novčanih sredstava.

Kako je rekao Vasič, akcija je sprovedena zahvaljujući dobrim ljudima grada Požarevca i društveno odgovornim preduzećima koja su učestvovala u njoj.

„Pored Požarevačkih preduzeća u akciju su se uključila i preduzeća iz Smedereva. Posebno se zahvaljujem preduzeću Minel Enim iz Smedereva i njihovom direktoru Đorđiju Bojatoviću koje je imalo veliku donaciju, a zatim je i svoje poslovne partnere animiralo da i oni na neki način učestvuju u ovoj akciji“, rekao je Vasić.

U akciji prikupljanja sredstava učestvovalo je  oko 120 donatora.

Boom93/N.Stojićević

Direktor Opšte bolnice Danko Nikolić je rekao da će ova pomoć svakako pomoći bolnici da bolje ispunjava svoje planove i olakša rad zaposlenima, a pacijentima kojima je ovo namenjeno da učini prijatnijim i boljim život u bolnici dok se nalaze na lečenju.

Podsetimo, kako je Boom 93 nedavno pisao, kada je akcija započeta u planu je bilo da se prikupi novac za oko 1100 kompleta posteljina, kako bi bolnica imala po duplu posteljinu za svaki krevet. Međutim kako je danas istakao Slobodan Vasić, za sada je prikupljeno dovoljno sredstava za 530 kompleta, uz napomenu da ukoliko se u budućnosti steknu uslovi, da se akcija nastavi i sredstva prikupe, da se kupi još toliko kompleta posteljine.

Inače, Opšta bolnica je krajem prošle godine sprovela javnu nabavku i zaključila godišnji okvirni sporazum sa preduzećem Teking Veleteks za nabavku 770 čaršava za dušeke u beloj i roze boji. Vrednost okvirnog sporazuma iznosila je 960.000 dinara, dok je ponuda ovog preduzeća bila oko 515.000 dinara. Pre toga, sa preduzećem Kvaliteks, Opšta bolnica je imala zaključen godišnji okvirni sporazum za iznos od 599.000 dinara koji je bio na snazi do 18.jula 2018.godine za nabavku po 215 jastučnica, navlaka za ćebad i dušečnih čaršava.

 

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend