Društvo

Advokatura ima pravo na gradjansku neposlušnost, novi protest u subotu

čekić
Pixabay/ilustracija pravda
Jedan od organizatora advokatskih protesta "Ni korak nazad" Čedomir Kokanović ocenio je danas da advokatura "ima pravo na gradjansku neposlušnost i nenasilne oblike otpora" i dodao da je upravo ona "najpozvanija da podigne glas kod teških i dalekosežnih zloupotreba".

Kokanović je jučerašnje saopštenje Visokog saveta sudstva ocenio kao “uključivanje u kampanju bankarskog lobija” i pozvao taj savet da osudi “koruptivno” postupanje Vrhovnog kasacionog suda (VKS) “umesto što gradjanima negira demokratsko pravo na mirno okupljanje i slobodu govora”.

“Visoki savet se tim saopštenjem uključuje u kampanju bankarskog lobija da posle tri godine dosledne sudske prakse u korist klijenata banaka, naprasnom promenom stava Vrhovnog kasacionog suda opljačka više od pola miliona gradjana”, naveo je Kokanović u saopštenju.

On je ocenio da savet negiranjem veličine protesta i upotrebom formulacije “dopuna pravnog stava” za stav VKS, Visoki savet sudstva postaje “deo koruptivne kampanje bankarskog lobija”.

Kokanović je istakao da advokati neće odustati dok VKS ne povuče sporni stav i najavio novi protest za subotu 2. oktobar ispred Ustavnog suda u Beogradu.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend