Društvo

Osam ugostiteljskih objekata u Beogradu radilo uprkos zabrani, prijave i za goste i za vlasnike

restoran
Pixabay/ilustracija ugostiteljski objekat
Sinoć je osam ugostiteljskih objekata radilo uprkos zabrani, a najveći broj gostiju zatečen je u lokalu na Dorćolu, navodi za RTS zamenik šefa Komunalne milicije Beograda Darko Dujović.

Darko Dujović je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naveo da su lokali ispražnjeni, a da su vlasnici i gosti dobili prekršajne prijave.

“Sinoć od 21.00 bilo je predviđeno da svi ugostiteljski objekti budu zatvoreni i da se ne otvaraju do ponedeljka. Međutim, sinoć smo u osam ugostiteljskih objekata zatekli narušavanje epidemijskih mera”, objašnjava Dujović.

Kako kaže, gazde su htele da nadomeste profit, a gosti da produže zabavu.

“Pretpostavljamo da je do toga možda došlo zbog zaključavanja ugostiteljskih objekata i prekida rada za vikend, pa su ugostitelji možda hteli da na taj način nadomeste malo neki svoj pazar, profit, a da se posetioci možda malo duže zabavljaju”, objašnjava Dujović.

Kao primer kršenja epidemijskih mera navodi lokal na Dorćolu u kome je komunalna milicija uz asistenciju policije zatekla 82 osobe. Ističe da je taj lokal zatvoren i da su protiv vlasnika i gostiju podnete prekršajne prijave.

“Na Dorćolu u jednom lokalu zatekli smo 82 osobe u zatvorenom prostoru, niko od njih nije nosio masku, nisu se pridržavali epidemijskih mera i nisu držali propisanu distancu. Lokal je ispražnjen, a protiv svih će biti izrečene prekršajne prijave odnosno prekršajni nalozi za nepoštovanje mera, kako gostima tako i vlasniku, odnosno direktoru ugostiteljskog objekta, tako i pravnom licu na čije ime je registrovan objekat”, objašnjava Dujović i dodaje da su prijavu dobili od građana.

Gost Jutarnjeg dnevnika dalje navodi da na preostalih sedam mesta nije bilo toliko ljudi, ali kako kaže, i u njima su kršene epidemijske mere.

“Gosti nisu nosili maske, nije se poštovala distanca. Svi lokali su zatvoreni i protiv svih je podneta odgovarajuća prekršajna prijava”, objašnjava Dujović.

 

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend