Društvo

Osnovci iz Кrepoljina snimili film o Jovanu Šerbanoviću

U školi u Кrepoljinu proteklog vikenda, snimljen je film o Narodnom heroju Jovanu Šerbanoviću, čije ime nosi ova škola.
Opština Žagubica

„Priča o Jovanu Šerbanovicu“, trebala je u vidu predstave da bude deo svečane akademije povodom jubileja 170 godina postojanja škole u Кrepoljinu. Zbog epidemiološke situacije Svečana akademija nije održana, ali je na ideju direktora škole Gorana Milinkovića, „Priča o Jovanu Šerbanoviću” snimljena u vidu filma.

Cilj je da se sami učenici bliže upoznaju sa životom ličnosti čije ime njihova škola nosi i da se to dogodi upravo u godini jubileja škole, istakla je autorka scenarija i profesor istorije Barbara Ivković. U filmu su učestvovali učenici škole od 1 do 8 razreda, a ovo je inače treći učenički film istorijske sadržine koji OŠ „Jovan Šerbanović“ i nastavnica Barbara, realizuju u saradnji sa RTV „Homolje“ Žagubica.

Autorka se u ime svih koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji filma, ovom prilikom posebno zahvaljuje predsedniku opštine Žagubica, gospodinu Safetu Pavloviću, na razumevanju i podršci u očuvanju lokalne istorije i tradicije. Zahvaljuje se takođe i televiziji Homolje na pomoći prilikom realizacije filma, koleginicama Snežani Živković i Mireli Savić Jovanović, kao i КUD- u „Mladost“ iz Кrepoljina i Кulturno prosvetnom centru Petrovac na Mlavi.

Nadamo se da će se ova lepa tradicija pričanja istorijskih priča uskoro nastaviti novim projektom škole iz Кrepoljina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend