Društvo

Otvorene Sportske igre mladih

Boom93/N.Stojićević
U Sportskom centru Požarevac otvorene su Sportske igre mladih.

Igre je otvorio gradonačelnik Saša Pavlović koji je rekao da je zbog situacije u kojoj se nalazimo smanjen broj dece koja učestvuju, ali da će se u narednim godinama raditi kako na proširenju sportskih sadržaja tako i na uvođenju novih sportskih manifestacija.

Takmičenja se tokom dana održavaju na terenima Sportskog centra i u Osnovnoj školi Desanka Maksimović.

Boom93/N.Stojićević

Daliborka Delibašić PR Dunav osiguranja Sportskih igara, je navela da je novina ove godine da su obezbeđene medalje za sva prva tri mesta, a obezbeđene su i majice za sve učesnike.

Nakon regionalnog takmičenja, najbolji će se plasirati na državno prvenstvo na Zlatiboru.  Ekipe i pojedinci koji ostvare pobede na državnom prvenstvu plasiraće se na regionalno koje će se održati u Splitu.

Boom93/N.Stojićević

Sportske igre mladih se održavaju već 25. godinu, osnovcima i srednjoškolcima iz Republike Hrvatske, 11 godina iz Bosne i Hercegovine i 8 godina iz Republike Srbije omogućeno je da potpuno besplatno učestvuju na takmičenjima u deset sportskih disciplina, (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah).

Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend