Društvo

Otvorene Sportske igre mladih

Boom93/N.Stojićević
U Sportskom centru Požarevac otvorene su Sportske igre mladih.

Igre je otvorio gradonačelnik Saša Pavlović koji je rekao da je zbog situacije u kojoj se nalazimo smanjen broj dece koja učestvuju, ali da će se u narednim godinama raditi kako na proširenju sportskih sadržaja tako i na uvođenju novih sportskih manifestacija.

Takmičenja se tokom dana održavaju na terenima Sportskog centra i u Osnovnoj školi Desanka Maksimović.

Boom93/N.Stojićević

Daliborka Delibašić PR Dunav osiguranja Sportskih igara, je navela da je novina ove godine da su obezbeđene medalje za sva prva tri mesta, a obezbeđene su i majice za sve učesnike.

Nakon regionalnog takmičenja, najbolji će se plasirati na državno prvenstvo na Zlatiboru.  Ekipe i pojedinci koji ostvare pobede na državnom prvenstvu plasiraće se na regionalno koje će se održati u Splitu.

Boom93/N.Stojićević

Sportske igre mladih se održavaju već 25. godinu, osnovcima i srednjoškolcima iz Republike Hrvatske, 11 godina iz Bosne i Hercegovine i 8 godina iz Republike Srbije omogućeno je da potpuno besplatno učestvuju na takmičenjima u deset sportskih disciplina, (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah).

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Neda Stojićević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend