Društvo

Pala limena tabla sa zgrade, nema povređenih

Foto: S.I
Nakon jučerašnjih pljuskova u popodnevnim časovima, sa zgrade u Tabačkoj čaršiji, otpala je limena tabla od pet metara. Reč je o zgradi u Tabačkoj čaršiji sa strane parkinga sa koje često padaju ostaci drvene lamperije, letvi i limeni delovi. Nadležni ne reaguju.

Upravnik nekoliko zgrada u Tabačkoj, Svetomir Ilić se pita “šta bi bilo da je ta limena tabla pala nekom na glavu? Inače, otpalo je i parče tegole (moderni krovni pokrivač na bazi bitumena)

Ilić kaže da su stanari spremni da izdvoje 50% sredstava za popravku krova, ali da Grad takođe treba da učestvuje u popravci.

“Naš budžet je oko 6 milijardi, a prošle godine je vraćeno 2 milijarde neutrošenih sredstava u budžet Republike Srbije. Ima gde da se utroše, a ako nemaju sposobne ljude,neka ih nađu, za infrastrukturu u gradskom veću koji će se baviti malo time.”

Ilić naglašava da je ogorčen, te da je još pre 20 dana zakazao sastanak sa gradonačelnikom. Niko mu se još nije javio.

“Čekam to što pre, pogotovo posle ovoga. Ko će da odgovara posle?  “Kad bi gospodin gradonačelnik mogao da dođe da vidi ovo, jer su građani dovedeni u opasnost.”

Ilić kaže da je kontaktirao komunalnu policiju koja je uklonila limenu tablu koja je pala na betonske saksije i iskrivila se. Trenutno je ovo mesto ograđeno trakom.

Upravnik kaže da kad je rađena nadgradnja nad ovih zgradama, potpisnik radova bila je tadašnja opština Požarevac, te smatra da Grad Požarevac mora da snosi deo odgovornosti.”

“Ti stanovi nisu uknjiženi, nisu krivi stanari. Zašto niste pomogli da se ti ljudi uknjiže?”, pita Ilić.

“Vidite ovo sad, da neko pogine ili nečije dete?”, ističe Ilić.

Inače Boom 93 je nekoliko puta pisao o ovom problemu. Do sada se od nadležnih, prema tvrdnjama upravnika Ilića niko nije oglasio. Delovi nadgrađenih krovova, trule daske, letve i lim i dalje padaju sa petog sprata. Srećom, niko do sada nije bio povređen.

Foto: S.Lisac

Sanja Lisac

Sanja Lisac

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • podneti prijavu protiv svih stanara i upravnika za ugrozavanje bezbednosti,ili ih iseliti iz stanova zbog nemogucnosti odrzavanja

%d bloggers like this:
Send this to a friend