Društvo

Pašalić apelovao na nadležne da odlože masovna okupljanja

Foto: Boom93/MMV
Zaštitnik gradjana Zoran Pašalić apelovao je na nadležne organe da u cilju zaštite gradjana od širenja korona virusa, na odredjeni period odlože sve vrste masovnih okupljanja.

Kako je saopšteno, Pašalić je naveo da nikada nije bio za primenu strogih mera koje bi ograničavale ljudska prava, ali da je vidno da se mnogi gradjani ne pridržavaju mera zaštite i da ne veruju da je kovid-19 smrtonosan.

On je apelovao na gradjane Srbije da se produžavaju propisanih protivpandemijskih mera i da se vakcinišu protiv kovida-19.

“Zbog velikog broja obolelih (od kovida-19) situacija u našem zdravstvenom sistemu je veoma teška i zato apelujem na solidarnost gradjana u borbi protiv pandemije. U ovoj situaciji se ne postavlja samo pitanje obolelih od kovid-19 već svih bolesnih u Republici Srbiji kojima se, iz objektivnih razloga, ograničavaju ljudska prava i koji ne mogu da se leče”, naveo je Pašalić u pisanoj izjavi.

Ombudsman je kazao da će zatražiti da se primena protivpandemijskih mera strogo kontroliše, jer je institucija Zaštitnika gradjana dobila mnoge pritužbe gradjana da se propisane mere zaštite ne poštuju.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend