Društvo Ekonomija

PKS: Najmanje odsutnih radnika zbog virusa na području RPK Požarevac

Poslednja anketa koju je Privredna komora Srbije (PKS) sprovela medju 1.038 kompanija pokazala je da je broj radnika zaraženih korona virusom u padu u odnosu na prošlu nedelju. Najmanje odsutnih je u kompanijama na području regionalnih privrednih komora Požarevca,  Zrenjanina i Sombora, a najviše u firmama na području RPК Užice, Novi Sad, Кraljevo i Beograd, saopšteno je na sajtu Privredne komore Srbije.
Boom93

Od ukupno 380.051 zaposlenih u više od 1.000 preduzeća, u Srbiji je zbog zaraze korona virusom sa posla odsutno 17.912 radnika, odnosno 4,71 odsto, što predstavlja pad u odnosu na prethodnu sedmicu, kada je zbog korona virusa odsustvovalo 5,06 odsto radnika.

“Istraživanje pokazuje i da je ovo druga nedelja zaredom u kojoj se beleži pad broja odsutnih sa posla zbog kovid-19. Podaci se odnose na radnike zaražene korona virusom, kao i one koji su zbog sumnje na zarazu u izolaciji”, navodi se u saopštenju PKS.

Broj kovid odsutnih opada u svim kategorijama anketiranih firmi, pa je tako za nedelju dana, od 23. do 30. decembra, i u firmama koje imaju do stotinu zaposlenih registrovano manje zaraženih radnika.

U sektoru trgovine, od 132 anketirane kompanije sa 27.231 zaposlenih, zbog kovid-19 s posla je odsutno svega 3,71 odsto (1.009 radnika), dok je relativno visok broj kovid odsutnih u sektoru saobraćaja, gde je od 73 anketirane kompanije, u kojima je zaposleno 32.154 radnika, odsutno njih 2.114, ili 6,57 odsto.

Avatar

Neda Stojićević

1 Komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

  • Pa zato ce posle pandemije grad Pozarevac, da proglase, grad heroj. A da samo znate ko ce da mu uruci orden.

%d bloggers like this:
Send this to a friend