Društvo Mladi

Pobednik takmičenja iz Robotike,učenik Nemanja Jablanović

Foto/ O.Š. Sveti Sava Požarevac
U subotu, 29.5.2021. održano je republičko takmičenje za tehničko i informatičko obrazovanje "ROBO-INT INVENT" u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Požarevcu. Učestvovalo je 75 takmičara šestog, sedmog i osmog razreda. 

Na svečanom otvaranju, nastavnicima i učenicima se obratila Margareta Sekulović, direktorka Osnovne škole „SvetiSava“, koja je svima poželela dobrodošlicu i Miloš Soro, predsednik Regionalnog društva za tehničko i informatičko obrazovanje Zrenjanin. Soro je ovom  prilikom direktorki uručio zahvalnicu za organizaciju ovog reprezentativnog takmičenja.

Foto/ O.Š. Sveti Sava direktorka škole i predstavnici Grada Požarevca predsednik Regionalnog društva za tehničko i informatičko obrazovanje Zrenjanin.

Takmičenje je proglasio otvorenim Goran Nestorović, člana Gradskog veća Grada Požarevca, naglasivši značaj informatičke  nauke za svakog učenika, ali i za društvo u celini.

Takmičenje je održano uz pridržavanje svih epidemioloških mera, a nakon izrade testova učenici su mogli da se zabave u 4 školska bioskopa, fiskulturnoj sali i školskom dvorištu uz druženje i sportske igre.

Foto/ pobednik takmičenja Nemanja Jablanović, učenik 8. Razreda O.Š. Sveti Sava iz Požarevca

Nemanja Jablanović, učenik 8. Razreda O.Š. Sveti Sava iz Požarevca osvojio je 1. mesto i imao najviše bodova u svojoj konkurenciji.

Avatar

Tatijana Spasojević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend