93 sekunde Društvo

Imunizacija kineskom vakcinom protiv koronavirusa počela i u Požarevcu (VIDEO)

Boom93/M.Veljković
U Požarevac je juče stiglo 900 doza kineske vakcine protiv koronavirusa, a tokom današnjeg dana obavlja se vakcinacija na tri punkta u Medicini rada. Tokom prva tri sata vakcinisano je oko 150 građana, prema podacima do jučerašnjeg dana, preko e-Uprave za vakcinaciju se prijavilo 600 građana Požarevca.

Kako je za Boom 93 izjavila direktorka Doma zdravlja Snežana Stojković, pored građana koji su se prijavili preko portala e-Uprava, mogućnost da se vakcinišu imaju i građani koji se nisu prijavili.

dr Snežana Stojković, direktor Doma zdravlja Požarevac

„Građani mogu i sami i dalje da se prijavljuju preko elektronske uprave, mogu da se prijavljuju i preko lokalne samouprave, a u krajnjem slučaju mogu i da dođu, niko neće biti vraćen, ko god želi da primi ovu kinesku vakcinu može da dođe i odmah će biti primljen. Oni su zakazani putem elektronskog zakazivanja, ali kao što vidite sve se odvija po određenom planu, da nema puno čekanja, tako da će i oni u toku dana biti vakcinisani“, kaže Stojković.

Prema njenim rečima, Dom zdravlja je potpuno spreman za vakcinaciju, a interesovanje je veliko.

„U ovom trenutku imamo tri punkta sa po tri lekara u zgradi Medicine rada, jednog lekara i sestru u prostoriji opšte prakse za lica sa invaliditetom i jedan punkt u ogranku Kostolac, gde se vakcinišu građani Kostolca“.

Vakcinacija će biti nastavljena i narednih dana, a uskoro se očekuje i ruska vakcina Sputnjik V.

Foto: Boom93/MMV

„Akcenat je da što više građana, sve one koji su zainteresovani vakcinišemo u što kraćem roku. Danas do 14 časova pravimo spisak zainteresovanih za rusku vakcinu i očekujemo da će nam ministarstvo preko Zavoda za javno zdravlje proslediti“,navodi ona.

Kako ističe Stojković, svaka vakcina koju primite je najbolja, jer je jedini način da se ljudi zaštite, primanje vakcine.

Prema rečima gradonačelnika Saše Pavlovića, na dnevnom nivou biće vakcinisano po 200 građana.

„Svakog dana dobijamo nove spiskove i svakog dana pozivamo te ljude. Pored poziva za zakazivanje termina, u obavezi smo da ih sutradan, nakon izvršene vakcinacije pozovemo da vidimo i da pratimo kako su podneli vakcinaciju“, rekao je Pavlović.

Foto: Boom93/NS

Kao primer sugrađanima, među prvima, vakcinu su primili gradonačelnik Saša Pavlović i naš kolega Marko Veljković.

Boom93/N.Stojićević

 

Avatar

Neda Stojićević

3 Komentara

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

 • Bilo bi dobro produziti radno vreme Doma Zdravlja.Vakcinaciju raditi umesto do 15 h do 18 h.

 • Saša idi krpi rupe po gradu sa asfaltnom mafijom,radi svoj posao mani taj marketing,ko hoće primiće ko ne njegov izbor,njegov život.E sad što volite da se mešate u tuđe živote to vam ne valja

 • Odlična reportaža i izveštaj,još i video zapis,bravo!
  Vidim,”imunizacija” je počela,”bravo”,svaki punoletni građanin ima pravo izbora na vakcinaciju,Respect!
  “Gradonačelnik” po direktivi zavrno rukav i primio “vakcinu”,tako treba,tako se podržava “vođa”,a ne kao ovi ostali podobni “stručnjaci” po javnim preduzećima,ćute i “prave se mrtvi” dok im ne narede,”sramite se!”
  Marko,druže,poštujem tvoju odluku da se “vakciniše”,daće Bog da bude u redu,nemoj posle da bude SMS za Marka,šala tebra!
  Mada je Marko car,primio “vakcinu” čisto da proveri hoće li neko stvarno da vrši monitoring “vakcinisanih” i kako stvarno deluje “vakcina”!
  E,to je primer pravog istraživačkog novinarstva,bravo Marko kralju,voleo bih da vodiš dnevnik o mogućim posledicama i odgovoru tela na vakcinu i da svoje zapažanja objavljuješ u posebnoj kolumni,bilo bi to dragoceno iskustvo,što za narod,što za nauku,što za medije,što za “struku”!
  Podrška za Marka kralja! Bravo!

%d bloggers like this:
Send this to a friend