Društvo

Počela isporuka hlorokina bolnicama

Isporuka leka hlorokin, koji je proizveden u Galenici a koristi se u lečenju kovid - 19, počela je danas bolnicama u Srbiji, rečeno je Tanjugu u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.
ilustracija/pixabay

Iz Centralnog magacina RFZO prve količine leka isporučene su KBC Zemun, a narednih dana dobiće i sve ostale kovid bolnice u Srbiji.

Lek hlorokin, koji se koristi u lečenju lupusa i reumatidnog artritisa, pokazao se kao dobra terapija u lečenje zaraženih virusom korona.

Ušao je kao terapija u protokole u svim zemljama sveta. Srbija ga je do sada uvozila, a domaća kompanija Galenika počela je nedavno da ga proizvodi.

IZVOR: RTV, Tanjug

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend