Društvo

Počeli prijemni ispiti za fakultete, obavezne maske i dezinfekcija

Prijemni ispiti za upis na fakultete počeli su danas i održavaće se do 5. jula, a zbog aktuelne situacije sa koronavirusom, budući studenti tokom testiranja moraće da poštuju preporučene epidemiološke mere.
ilustracija/pixabay

Elektrotehnički fakultet je prvi organizovao prijemni na Beogradskom sajmu, gde je danas ispit polagalo više od 1.000 kandidata.

Studenti koji ove godine ne budu na listi za budžet, za upis na prvu godinu fakulteta moraće da izvoje novčani iznos od 39.000 do 170.000 dinara, koliko se kreću cene školarina.

„Ovde imamo tri mesta sa posebnim ulazima, oni (studenti) se kontrolišu na ulazu, svako mora da ima masku, kontroliše se rastojanje na ulazu, a klupe su idealno raspoređene na udaljenosti većoj od preporučene. Sve vreme moraju da imaju masku, a dežurni pored maski imaju i rukavice i vizire. Ne uključuje se veštačka ventilacija zbog nekih rizika, mada je ovde klima sertifikovana za to, odnosno prirodna ventilacija, a tu je dezinfekcija, dezo-barijere na ulazu, dezinfekcija ruku na ulazu, a ako je potrebno i tokom trajanja ispita, tako da je to sve ono što nam je preporučeno“, kaže dekan ETF Milo Tomašević.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend