Društvo

Podneto 15 prekršajnih prijava protiv novosadskih ugostitelja zbog nepoštovanja mera

Sanitarna inspekcija u subotu je obavila vanredni inspekcijski nadzor u 40 objekata u Novom Sadu, mahom u ugostiteljskim objektima (restoranima, kafićima, kafanama), u tržnim centrima i prodavnicama.
distanca covid
Pixabay/ ilustacija distanca

Kontrola je obuhvatila proveru poštovanja protivepidemijskih mera i sanitarna inspekcija je, kažu u Pokrajini, obaveštavala preduzetnike i građane o merama koje su na snazi, ukazivala na značaj protivepidemijskih mera, kao i na ličnu odgovornost svakog lica u njihovom sprovođenju.

Protiv odgovornih osoba u lokalima za koje je prilikom inspekcijskog nadzora utvrđeno da se nisu pridržavali protivepidemijskih mera, sanitarna inspekcija podnela je 15 prekršajnih prijava, a najveći deo odnosio se na nenošenje maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance, napominju u Pokrajini.

“U skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uredbom o merama za sprečavanje zarazne bolesti kovid 19 i drugim zakonskim odredbama, za nepoštovanje protivepidemijskih mera prekršajno će odgovarati i pravni subjekti i pojedinci. Kontrolisanje poštovanja protivepidemijskih mera biće nastavljeno i u narednim danima na teritoriji svih gradova Vojvodine”, navode u Pokrajini.

Međutim, iako je sada poznato da je inspekcija bila na terenu juče, 25. jula, nije poznato da li je od uvođenja obaveznih mera tokom epidemije virusa korona pa do ove kontrole ijedan preduzetnik ili fizičko lice novčano kažnjeno zbog nepoštovanja propisa niti koliko je njih uopšte bilo u prekršaju.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend